"Двама могат да пазят тайна" от Карън Макменъс

Елъри поназнайва нещичко за тайните. Нейната майка притежава доста, а баба й – също. И колкото по-дълго стои в Еко Ридж, толкова по-ясно й става, че всеки крие по нещо. Работата е, че тайните са опасни – а повечето хора не са добри в опазването им. Ето защо в Еко Ридж най-сигурно е да ПАЗИШ ТАЙНИТЕ ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ.

Знаете ли какво? Пиша ревюта от две години и все още ми е трудно да ги започвам. Така че си ме представете как седя 20 минути пред компютъра и чакам да ми дойде музата...

Ще започна като кажа, че това е първата ми книга, в която пиша. Досега, дори в книгите на Сара Дж. Маас, не съм го правила. Истината е, че в съзнанието ми изскачаха какви ли не теории и въпроси и реших, че ще забавно да си ги записвам и след години да ги прочета.

Преди да представя героите искам да споделя, че обстановката на градчето - тихо, спокойно (ако не броим убийствата) и гората, в която се намира интересен парк със зловещо минало бяха най-хубавата част от цялата книга.

Елъри е момиче, обсебено от криминалните романи. Всъщност цялата мания започва, когато разбира, че леля ѝ Сара е изчезнала, когато е била тинейджърка, а когато пристига в Еко Ридж има възможност да научи нещо повече за леля си. Харесах Елъри, защото беше вярна на себе си и знаеше на коя страна да застане. И въпреки че не се доверяваше лесно, в повечето случаи се опитваше да не подлага всеки срещнат на кръстосан разпит. Постепенно връзката ѝ с баба ѝ се подобряваше и в края на книгата Елъри не я чувстваше като далечна роднина, а като втори родител. 

Езра е онзи близнак, който е отворен за света и не се стеснява да създава нови приятелства и да говори по неудобни теми. Смятам, че точно той допълваше Елъри със своята естествена усмивка, която ни приканва да му доверим всичките си тайни. За мое съжаление, той остана на заден план, но много ясно се виждаше, че пази гърба на сестра си и би направил всичко за нея.

Малкълм още на 11-12 годишна възраст разбира колко жесток може да бъде света - баща му напуска семейството си, по-късно брат му заминава и се връща рядко, а целия социален живот на майка му се разпада. И когато живота му започва да се стабилизира градът бива разтърсен от още едно убийство. Очаквах, че Малкълм ще бъде от онези момчета, които ще играят футбол, ще бъдат популярни в училище и получават внимание от повечето момичета, но останах приятно изненадана. Той е от този тип момчета, които желаеш на своя страна - истински приятели, верни до гроб.

Нали знаете онези популярни момичета, които винаги ходят по три в групичка и всеки взима пример от тях? Е, това са Катрин, Брук и Вив. Искам да поговоря за тях, защото се оказаха по-различни от това, което очаквах. Катрин понякога можеше да бъде избухлива и да преиграва, но иначе бе добра приятелка и доведена сестра. Опитваше се да приеме новата си доведена майка и да не се заяжда с нея. Вив на пръв поглед изглеждаше като типична кучка, но когато се отпускаше, показваше чувствителност и разбирателство. А и бе доста амбициозна, ама наистина амбициозна. Предполагам, че по-гадното ѝ държанието се дължеше на факта, че беше третото колело в групичката им с Катрин и Брук и искаше да излезе от сянката на Катрин. Брук харесах най-много. Помагаше на всички и не се държеше студено към непопулярните хора в училище. Изглеждаше като момиче, което няма нужда от нищо и е щастливо от живота. Тогава защо го е направила? Защо е решила да му се довери? 

"Двама могат да пазят тайна" е книга, която съдържа в себе си разнообразни герои и още по-разнообразни тайни, които ще ви държат в напрежение до самият финал!
Две убийства стават преди появата на близнаците Коркоран и още едно след тяхното пристигане. Свързани ли са по някакъв начин с всичко това или манията на Елъри ѝ идва в повече? Прочетете и ще разберете!

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар