Намаления от издателства Ciela и Deja Book


Здравейте! Както всяка година издателство Ciela прави 50 % намаление на собствени книги и тези излезли под логото на Deja Book. В днешния пост ще предложа пет книги от двете издателства, които самата аз смятам да си купя.

1. "Български народни приказки"

Читателю, тази ĸнигa ти пpeдocтaвя възмoжнocт дa ce впycнeш в пpиĸлючeния cpeд poднитe пoлeтa, плaнини, peĸи и eзepa, cpeд гpaдoвe и ceлa, дa нayчиш зa нaй-близĸoтo дo poдoвия ти ĸopeн – живaтa cтapинa нa родния ти ĸpaй; зa дa знaeш, чe Дoбpyджa e билa влaдянa oт ĸpaлe, чe нaд Coфийcĸoтo пoлe ca лeтeли дъpвeни ĸoнe, чe мopcĸaтa цapицa cъc cияйнитe ĸocи e пpиcтъпвaлa oмaйнo ĸpaй Πepниĸ, чe нeдaлeч oт Ямбoл ca живeли oгнeн и вoдeн змeй, чe Бoтeвгpaд e бил дoм нa въpĸoлaĸ, a Велико Tъpнoвo – нa вaмпиp, чe нeдaлeч oт Блaгoeвгpaд e живял гocпoдapят нa ĸoтĸитe, чe във Bидин ce e paзxoждaл caм Гocпoд, че в Пловдив най-красивата княгиня се е обличала в дрехи от дърво, чe нaд Paзгpaд ca ĸpъжaли мaйcтopи cъc cpeбъpни ĸpилe…


Хвърлила съм око на тази книга от доста дълго време и с удоволствие бих си я купила не само заради хубавата корица, но и заради хубавите български приказките, с които съм израснала.

2. "Български народни приказки от Македония"

Знаеш, че в нея се таи едно-едничко късче от душата ти. Дори и да забравиш за него, там, където е било с тебе слято, все ще те боли... То е парче земя и мястото, отдето са го откъснали, няма как да бъде вече здраво. Ей тая книга ти разказва за отрязаното, за взетото от теб. Ще боли навеки, ако не надзърнеш поне за кратко в тайната кутийка. Да полетиш в синевата над Прилеп със Силян Щърка. Да помързелуваш с Ръжде, най-прочутия лентяй, край останките на Дойран. Недалеч от Велес дяволът ще опита да те излъже, не му вярвай! В Струмица поплачи зарад последната битка на Самуил. Пък викни след туй името на красавицата Тентелина в горите недалеч от Охрид. Внимавай да не те изпие с Охридското езеро бабиното петле! Ех, всичко туй е в македонската земя, дала на толкова наши легенди живот.


Миналата година ходих в Скопие и единственото, което не харесах бяха екскурзоводите, защото представяха нашата история за своя. Нямам нищо против да разказват за историческото минало на Македония, но не ѝ когато твърдят, че няма нищо българско, защото всички знаем Самуил, чий цар е бил и поради тази причина искам да прочета дадената книга.

3. "Софийски магьосници"

Не е лесно да си софийски магьосник. Трябва да браниш града от злите здрачници и всички сили на мрака, а в замяна не получаваш дори безплатна бира. Маг-милицията основно обискира сладкарници, а изчезванията на столични магьосници зачестяват. 


За щастие с разследването се заема легендарният Свилен Воев. Не му е лесно, все пак наскоро е бил зарязан от приятелката си заради някакъв знахар-женкар. На всичкото отгоре трябва да обучава на занаят младия Бриян, който случайно открива, че столицата е доста интересно място с невидимите си магически улици. 

В мрака бродят сенки, сива котка изниква на всяко местопрестъпление, а слънцето над София залязва ли, залязва… Щом дойде петък, магьосниците със сигурност ще отскочат до любимата кръчма на Шестте кьошета. Стига да оцелеят дотогава.


Много харесах Цветелина Владимирова като автор, защото показа, че и ние българите можем да бъдем добри творци. Така че реших да се запозная с още един роден автор.

4. "Батман. Нощният хищник" от Мари Лу

Преди да стане Батман, той беше Брус Уейн.

Едно безразсъдно момче, готово да наруши правилата за момиче, което може да се окаже най-големият му враг. 

Нощни хищници тероризират Готъм Сити.
Елитът на града е изпаднал в ужас. Един по един най-влиятелните хора стават жертви на собствените си системи за сигурност, които се обръщат срещу тях и ги пленяват в именията им.

Брус Уейн е следващият в списъка.
Мадлен Уолъс е убийца… и е единствената надежда на Брус.


Чувала съм различни мнения за поредицата на Мари Лу - "Легендата" и се надявам с тази книга да я харесам като автор. 

5. "И заживели щастливо за последно" от Соман Чейнани

Когато на приказката за най-добрите приятелки Софи и Агата е поставен „КРАЙ“, двете момичета поемат по различни пътища. Агата е магически отнесена обратно в Гавалдън с принц Тедрос, а Софи прави своя избор и остава при красивия и тайнствен Директор. 


За да спасят своя свят и всички, които обичат, Софи и Агата ще трябва отново да се борят – с враговете си, помежду си и с демоните в собствената си душа – за да разберат истинската същност на приятелството, на любовта и на съдбоносното заклинание „И заживели щастливо завинаги“.


Доколкото знам това не е последната книга от поредицата, но е финал за този период от време. Следващата книга се развива няколко години по-късно, ако не се лъжа. И поради тази причина искам да науча как завършва историята на Софи и Агата.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар