"Сезонът на злополуките" от Мойра Фоули-Дойл

Поредица от нелепи съвпадения или проклятие?

Сезонът на злополуките е част от живота на 17-годишната Кара, откакто се помни. Всяка година към края на октомври се случва нещо – семейството на Кара става необяснимо податливо на инциденти. Когато това време наближи, те прибират ножовете надълбоко в шкафове, покриват острите ръбове на масите и изключват електрическите уреди... но злополуките ги следват навсякъде.

Защо са така прокълнати? И как могат да се спасят? Кара започва да задава въпроси и дълбоко пазените семейни тайни изплуват на повърхността. А тази година сезонът на злополуките ще счупи нещо повече от кости...

Опияняващ, опустошителен, мрачен и напрегнат – сезонът на злополуките е тук.

Запознаваме се със семейството на Кара - сестра ѝ Алис, доведеният им брат Сам, майка им и отделно най-добрата приятелка на Кара - Беа. Всяка година в края на Октомври стават злополуки, но тази година са още по-лоши и Кара е готова на всичко, за да разбере отговорите на въпросите си, а най-важният ѝ въпрос е защо на всичките ѝ снимки се вижда части от тяло на тайнствено момиче.

Книгата е пълна с мистерии, така че е подходящо четиво за този период от годината. Действията се развиват с подходящо темпо и авторката ни дава време, за да обмислим ситуациите и какво става в тях. Всеки един от героите има тъмна страна и всъщност това ги сближава. Всеки крие тайни от другия и това ги прави едни интересни и тайнствени герои.

Кара е по-малката сестра на Алис и нашият главен герой в книгата. Тя е решена да намери отговорите на въпросите си каквото и да стане. За мен Кара беше най-решителната от всички и правеше това, което си науми. Беше готова на всичко за семейството си и не се притесняваше да наруши закона заради тях.

Алис от друга страна е по-затворена в себе си. Крие чувствата си и ги показва чак в наложителните ситуации. Има гадже, което с течение на времето Кара започва да смята, че той се възползва от сестра ѝ.

Сам е доведеният им брат. Баща му и майка им се женят и живеят няколко години като щастливо семейство, но бащата му ги напуска и оставя Сам при Кара и Алис. Сам харесах най-много. Беше най-състрадателният от всички, но също като сестрите си бе готов на всичко, за да ги предпази.

Беа е най-добрата приятелка на Кара и може да се каже, че обсебена от картите Таро. Бях леко скептична към тях, но в края на книгата се оказа, че картите са предсказали вярно някои неща.

Всички герои са представени невероятно и като прибавим към тях невероятните тайни и мистерии, книгата се нарежда в челните местна за любима прочета книга.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар