„Когато е наистина“ от Ерин Уот

При нормални обстоятелства пътищата на Оукли Форд и Вон Бенет никога не биха се пресекли.

Оукли е знаменитост, поп идол, дете на известни филмови звезди, с милиони фенки и скандална репутация. Но зад кулисите на публичния му живот, нещата не вървят добре и това се отразява твърде лошо на музикалната му кариера. Затова неговият екип си поставя за цел да подобри имиджа му с нова „приятелка“ – някое обикновено момиче, което да укроти лошото момче.

Вон е предана сестра, сервитьорка на непълен работен ден и както се оказва, новото гадже на Оукли Форд. При нормални обстоятелства тя никога не би приела подобно предложение, но семейството ѝ има отчаяна нужда от парите, които ще получи в замяна. Затова тя ще се постарае да заблуди папараците и ордите от влюбени фенки, че връзката им е истинска. Толкова много ще се постарае, че може да заблуди дори себе си...

„Когато е наистина“ е една книга, която ни запознава с живота на знаменитостите и ни показва как при тях липсва спокойствие и уединение. Сюжетната линия е типична за този жанр, но се нуждаех точно от такава книга преди да се захвана с „Жестокият принц“. Да, има клиширани моменти, но точно тях обичам, защото в даден момент всеки иска да прочета книга със сладки моменти между двама влюбени и да има щастлив край.

Вон Бенет е най-обикновено момиче живеещо в Лос Анджелис - не е богата, лоялна е към приятелите си и не се нуждае от много, за да е щастлива. Това, че родителите ѝ са почина бе личната ѝ трагедия, но без нея нямаше как да се запознае с Оукли. На пръв поглед причината да приеме да бъде фалшиво гадже на Оукли е егоистична, но аз нито веднъж не я упрекнах, защото тя не искаше парите за себе си, а за да помогне на по-голямата си сестра и на по-малките си братя. Спечели уважението ми веднага щом заяви, че няма да променя външния си вид само и само, за да се хареса на фенките на Оукли. Това доказа, че има мнение и не я е страх да го изказва. В началото не харесваше Оук, но постепенно започна да го опознава и видя, че той не е онзи арогантен певец, с когото се запозна.

Няма как да не спомена семейството на Вон - сестра ѝ Пейсли и братята ѝ - близнаците Шейн и Спенсър. Тримата помагнаха доста на Вон да види Оукли в добра светлина, защото той наистина бе страхотен, когато беше заобиколен от семейство Бенет. Държеше се мило и изслушваше всичко, което близнаците му казваха. Пейсли заслужаваше повече внимание от страна на авторите. Все пак като най-голямото дете тя бе поела всички домакински грижи. Винаги бе до Вон и братята им. Умна, забавна и добра е. Затова трябваше да има повече сцени с нея и да се разкаже повече за нейните трудности.

Оукли Форд приема да има фалшиво гадже само, защото иска да подпише договор с велик продуцент. Но както казах той не бешее високомерния певец, когото искаше да покаже на света. Не, Оукли имаше добро сърце и искаше да покаже на баща си, че е добър в музиката и може да постигне велики неща. Виждайки как Вон успява да преглътне болката и успява да се смее въпреки всичко, Оук разбира, че и той може да го направи. Благодарение на Вон, Оукли успя отново да се сближи с майка си и също така да създаде нова музика. Докато имаше връзка с Вон, Оукли винаги се грижеше тя да е щастлива и да не се чувства самотна. Нима това щеше да е възможно, ако той наистина нямаше добро сърце?

В книгата се засягат проблеми като например тази за лъжливите истории. Как всяка статия дори да изглежда като истинска, не означава, че е такава и че в много случаи „добрите“ приятели всъщност са с теб само заради славата и парите. Друго, за което се говори са връзките между хората - дали любовни или семейни, няма значение. Заслужава ли си да търпим един човек само, защото е до нас физически, но не и емоционално?

„Когато е наистина“ примамва с приятна история между двама тинейджъри, която ще ви откъсне от ежедневието.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар