„ТОП мистериите на света“ от Слави Панайотов

След „Топ мистериите на България“ Слави Панайотов разширява кръга от загадки и ни разказва за необясними и озадачаващи предмети, места и случки в световен мащаб. В „Топ мистериите на света“ ще откриете забранена история, неудобни находки и аномалии, будещи съмнение за съществуването на алтернативен, обвит в мистерии, ход на човешкото развитие. 

Част от мистериите и загадките са съществуването на Атлантида и Лемурия, Мачу Пикчу и Стоунхендж - разтърсващи места заради технологиите от миналото, а скалните рисунки и шумерските клинописи и статуетки провокират въпроса дали извънземни са посещавали Земята в нашата дълбока древност?

Подобни книги винаги са ме заинтригували. Стотиците загадки, които ако се разкрият, ще променят нашия свят. Не малко са авторите с подобни книги. Самият Слави в края на „ТОП мистериите на света“ е назовал творби, които можем да прочетем за повече информация. Това е една от причините да го харесвам - позовава се на достоверни източници, а щом е прочел някои интересна статия, но не е сигурен в истинността ѝ, просто го казва. 

Разликата в тази книга от предишната е, че предоставя две гледни точки - на науката и на вярата, т.е. възможността друг/непозната цивилизация преди нас да са построили и създали едни от най-невероятните паметници и предмети в света. Съпоставя ги и след това ни оставя сами да решим на коя страна да повярваме. Минусът е, че доста често споменаваше извънземните и това ми се натрапваше, защото изглеждаше, че те са единствените, които са могли да построят такива великолепия. 

Слави Панайотов минава през всички теми, заинтригували човечеството - Атлантида, Великденският остров, Стоунхендж, Гьобекли тепе, Бермудския триъгълник, ръкописът на Войнич, картата на Пири Рейс, маите, шумерите, Светият Граал и Ноевият ковчег. Със сигурност човек ще намери поне една глава, която да прочете с интерес. В някои от тях има научни термини, числа и сложни думи, които има вероятност първия път да сричате, но Слави се опитва да ги обясни по по-достъпен начин и всеки читател да разбере какво пише. Това е една от причините да чета тази книга по-бавно, но на мен не ми пречеше.

„ТОП мистериите на света“ ми позволя да споделя с вас и моята гледна точка за всички необичайни неща, станали по нашата планета. Споделям мнението на някои хора, че няма как ние да сме единствените интелектуални същества в цялата Вселена. Невъзможно е. В нашата галактика, да, но не и в Космоса. Прочетох как е намерен химичен елемент №140 като на нашата планета има само до №120 (при условие че последните 30 са създадени в лаборатория). В най-различни народи, които не са имали досег един с друг, се споменава за потоп, унищожил света и се говори за високи хора, наречени великани. Съвпадение ли е, че тези народи говорят за еднакви неща, а дори не живеят да един и същ континент. Това са само част от мистериите, които са пълна загадка за учените.

След прочитането на доста факти и теории аз самата си създадох мнение. Не вярвам, че извънземна раса е дошла и е помогнала на хората да построят Великите пирамиди или Баалбек. По-голяма вероятност е някоя древна цивилизация да е притежавала тези умения и както всяка раса има своя възход и падение, краят на тази древна цивилизация да е пагубен. Преди хиляди години Сахара не е била пустиня, а място с езера и треви. Това води до извода, че много от познатите ни места днес не са изглеждали така в миналото. Затова смятам, че пустините и океани крият своите тайни, т.е. знанията на тази древна цивилизация е скрита някъде и просто чака да я открием. 

Нямам обяснения на всичко, което научих в тази книга, но в това е чарът. Не е ли мистериозно да крачим по земи, които са пълни със загадки и ни удивляват с гледките си. Засегнах доста малка част от написаното в „ТОП мистериите на света“. Идеята ми е не да ви преразкажа книгата, а просто да ви заинтригувам. Щом навлезете в света на загадките от книгата имате два варианта: да не повярвате на нищо или да започнете да се питате още по-неудобни въпроси и да развивате теории. 

Какво ще стане, когато научим всичките тайни на Земята и Вселената? Въобще ще настъпи ли този момент?

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар