December TOP 5 най-чакани книги за 2020г.


Здравейте! Това е последната класация от December TOP 5. Беше изключително забавно да измислям заглавията на класациите и още повече да подбирам техните „участници“. Дълго се ровех из паметта ми и Goodreads. За днес съм подготвила тема, от която всички се вълнуваме - предстоящите заглавия на пазара. За съжаление, издателските планове на българските издателства ще бъде обявен в началото на 2020 година. Затова реших да ви представя книги от чуждия пазар на вече познати (за мен) автори.

5. „Empire of the Vampire“ от Джей Кристоф
Обичам поредиците „Илумине“ и „Нивганощ“. Новата книга на Джей Кристоф привлича вниманието с вампирите, които бродят из улиците на градовете, намирането на Свещеният Граал и мъж на име Габриел, който се е заклел да пази царството. Всичко това звучи доста интересно и включва „Empire of the Vampire“ в тази класация.

4. „The Betrothed“ от Кийра Кас
Винаги ще съм признателна на Кийра Кас, защото заради нейната поредица „Изборът“ заобичах по-силно книгите. Определено не мога да кажа, че тези книги са от фентъзи жанра, който сега обичам толкова много. Новата ѝ поредица също клони повече в романтичния жанр - благородна лейди получава това, което толкова е желала - кралят да я забележи и да я направи негова кралица. Но когато среща обикновен мъж, Холис постепенно разбира, че бъдещето, което силно желае, е такова, каквото никога не си е представяла.

3. „One of Us Is Next“ от Карън Макменъс
„Един от нас лъже“ е една от любимите ми книги и нямам търпение за продължението. Е, не точно продължението. Налице са нови герои от същата гимназия, като един от тях вече ни е познат - Мейв, сестрана на Бронуин. Саймън го няма, но това не означава, че всичко е приключило, защото вместо приложението се появява игра - Истина или предизвикателство.

2. „House of Earth and Blood“ от Сара Дж. Маас
Много се чудя дали новата ѝ поредица ще ми допадне, но пък се радвам, че Сара Дж. Маас създава нов свят, различен от предишните ѝ - демон, който вилнее на свобода, нови и нови убийства и един паднал ангел, който трябва да помогне на Брайс, за да стане свободен. Ако има добре познатите добри описания, смели герои и невероятни битки, смятам, че всичко ще е наред.

1. „Chain of Gold“ от Касандра Клеър
Тази книга я чакам, още откакто приключих „Принцеса с часовников механизъм“. Да се потопя в Едуардската епоха и да се запозная с приключнията Джеймс, Корделия, Матю и останалите герои. „Истории от Академията за ловци на сенки“ и „Призраци от Пазара на сенките“ вече разпалиха нетърпението ми и единственото, което ми остана е да чакам излизането ѝ на пазара.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар