December TOP 5: силни женски персонажи


Здравейте! В днешната класация ще представя петте женски персонажи, които са ме впечатлили със своята сила.

5. „Жената-котка“ от „Жената-котка: Крадец на души“
Селина в продължение на 18 години живее в гетата на града и успява да оцелее заради острия си ум. Връщайки се от Италия, тя решава да се бие за своите братя и сестри. Имаше ясен план и го следваше стриктно. Малко бяха нещата, от които се боеше, а със своята безстрашност на Жената-котка постави на колене заместникът на Батман.

4. Луси от „Лъвът, Вещицата и дрешникът“
От малка си спомням как Луси, също малко момиченце, попада в непозната страна, запознава се с леко странния и много добър фавн Господин Тумнус и приема да пие чай с него. Тогава я смятах за безстрашна, защото дори не изпита страх, че може нещо да и се случи. Единственото, което усещаше бе вълнение от непознатото и беше готова да го опознае. Сега, когато съм прочела три книги от поредицата, разбирам, че Луси наистина е смела. 

3. Лира от „Да убиеш кралство“
Докато при повечето герои бруталността се появява с годините, то при Лира е от самото ѝ раждане. Или поне така мислех в началото. Но с развиването на действието, душата на сирената се откриваше пред мен. Разбрах нейната история и защо е трябвало да се превърне в Гибелта на принцовете. Възхищавам ѝ се, защото намери сили да застане срещу майка си и да изрази своето мнение. Там, горе в планинското езеро, Лира веднъж спря да бъде куклата на конци на Морската кралица.

2. Елин от „Стъкленият трон“
Ако сте чели предишната ми класация и ревютата на тази страхотна поредица, знаете, че съм голям фен на Сара Дж. Маас. Без никакви проблеми мога да изредя десетте ми любими герои и на дълго и широко да обяснявам защо ги харесвам толкова много. Без съмнение Елин е може би най-силният женски персонаж, за когото съм чела. Малцина са тези, които биха излезли от Солните мини с бистър ум, да се възстановат от загубата на любим човек, да преоткрият себе си и силата си, да победят лошите и накрая да бъдат щастливи. Елин е една от тях.

1. Иней от „Шест врани“
Привидението неведнъж се е доказала като верен приятел и другар в престъпленията. Но много отдавна тя е била просто едно момиче, което е желаело да върви по въже в семейната циркова шатра. Детето в нея обаче изчезва само за една нощ и на негово място се поява жена, която е готова да се бори за собствената си свобода. И успява да го стори.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар