December TOP 5 подценени герои


Здравейте! Днес ще споделя с вас онези герои, които биват подценявани от другите герои в книгата или от нас самите. Общото между всички тях са техните възможности, които в даден момент се появяват и ни карат да ги погледнем с други очи.

5. Йеспер („Шест врани“)
Аз лично доста време не вярвах на този герой. Очаквах че, по един или друг начин, ще прецака Каз и останалите от групата. Обаче с напредването на историята и след появата на „Алчни крале“, осъзнах, че Йеспер е герой, на когото можеш да разчиташ. Бори се до последно за каузата, в която вярва и няма да остави любим човек на произвола на съдбата.

4. Битърблу („Лазурна“)
Принцеса Битърблу се поява още в първата книга от трилогията „Даровита“. Там тя е все още мъничка принцеса, на която тепърва ѝ предстои да се срещне очи в очи с трудни изпитания. Но в „Лазурна“, тя вече е кралица и трябва да се справи с все още витаещото влияние на мъртвия ѝ баща. Нито веднъж не си помислих, че няма да се справи с тази задача, но имаше герои, като някои от съветниците ѝ, които не бяха на мое мнение.

3. Айона („Тъмната вещица“)
Айона е жена, която решава да замине за Ирландия и да научи повече за предците си. Не само се запознава със свои братовчеди, но и разбира, че притежава магия. До самия край на книгата очаквах, че ще обърка нещо или ще забрави да го направи. Обаче ме изненада - прие с готовност всичко, което ѝ кажеха да прави, беше изпълнена с енергия и винаги търсеше друг вариант, ако нещо се объркваше.

2. Дейзи („Дейзи Джоунс & The Six“)
Мнението ми за този персонаж е раздвоено. Хем знаех, че щом е поела даден ангажимент ще го изпълни, хем се съмнявах дали ще се появи за някое интервю или записване на песен. Допадна ми, че Дейзи имаше мнение по всеки въпрос и ме спечели в момента, в който реши, че ще запише общ албум с The Six. Отдаде се на идеята и постоянно пишеше песни, които да се включат в него.

1. Клеъри („Реликвите на смъртните“)
Ще започна с това, че аз харесвам страшно много Клеъри. Без нея много неща в света на ловците на сенките щяха да бъдат различни. В една от книгите от вселената за ловците едни герои попадат в свят, в който Клеъри е мъртва и там всичко е ужасно. Най-много се ядосвам на сериала по поредицата, защото там тя не търпи никакво развитие. Има ясна причина защо ловци на сенки и долноземци ѝ вярват, защо всички искат нейното мнение по някакъв проблем и защо останалите ловци на сенки я гледат с леко страхопочитание. Докато гледах сериала, най-вече трети сезон, ми ставаше неловко, защото има толкова неща, които не са ги направили като хората и героите на моменти изглеждаха смешни. Обаче да се върна на Клеъри. Да, в „Град от кости“ е разбираемо да бъде подценявана, но не ѝ в „Кралица от въздух и мрак“.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар