Книги за лято 2022


Това лято съм решила да прочета романи, подходящи за този сезон, и по този начин да си дам малко почивка от фентъзи жанра. Ако и вие искате да прочетете нещо свежо и леко, прегледайте книгите, които съм подбрала. 

„Malibu Rising“ от Тейлър Дженкинс Рийд
Специално за този пост писах на издателство „Locus Publishing“, за да попитам кога ще се издаде романът, и получих отговор, че е планиран за средата на юли, което мен много ме радва. От анотацията става ясно, че книгата се фокусира върху семейство Рива и партито, което се дава от него в края на лятото. Всеки от четиримата братя и сестри крие своите тайни и докато купонът се развихря, тези тайни започват да се разкриват. А до сутринта имението ще бъде обгорено. 

„Разбити сърца“ от Колийн Хувър
Имам бая непрочетени книги от тази авторка и сега е идеалното време да отметна една от тях. Бея няма най-добрите родители на света, но успява да се справи сама с живота си и да започне по-хубав. До момента, в който не губи майка си и е принудена да заживее с баща си в Тексас. Там тя се запознава с привлекателния си съсед и двамата се впускат в лятна авантюра. Но всички познаваме творчеството на Колийн и знаем, че в романа се съдържа повече смисъл, отколокото на пръв поглед.

„Испанска любовна измама“ от Елена Армас
Поизчаках хайпа около нея да се понамали, за да мога да я прочета спокойно, без да бързам да споделя мнението си. Признавам, че нямам никакви очаквания за „Испанска любовна измама“, тъй като прочетох добри и лошо ревюта. Мисля, че повечето от вас са запознати с това заглавие и за какво иде реч, но за непознатите набързо разказвам. Главната героиня (Каталина) лъже семейството си, че има приятел, с когото ще отиде на сватбата на сестра си. И докато се чуди кой ще се съгласи да бъде нейното фалшифо гажде, на желанието ѝ се появява Арън - мъжът, който вбесява Каталина. Но тя няма друг избор и се спуска в този шеметен план.
Източник на изображението - тук. 

„Островът на пеперудите“ от Лекси Блейк
Хвърлих око на романа, когато посетих книжарницата, и си я набелязах за по-нататъшно четиво. Много харесам действието да се развива в малките американски градчета, а това в „Островът на пеперудите“ е именно такова. Лайла пристига в него, купила местната клиника. Още с пристигането си обаче среща неприятности, като най-голямата е местният шериф Арми. А той си поставя за цел да спечели сърцето ѝ. Признавам, че тук малко не ми допада идеята Арми веднага да започне да се бори за Лайла, защото не ми се вижда реалистично, но ще видим. Току-виж книгата ме изненада приятно. 

„Лято край Брега на светулката“ от Джени Хейл
Още една книга, която отдавна искам да прочета. Почвах я няколко пъти, но я оставях заради други. Сега обаче се надявам да я дочета. На дванадесет годишна възраст Хали съставя списък с цели, които да постигне. За да получи наследството на починалата си леля осемнадесет години по-късно, трябва да го изпълни. И докато го прави, отново открива щастието. Чела съм смесени мнения за романа, така че ще го започна без никакви очаквания.

#Бонус
Преди известно време съвсем случайно попаднах на „One Italian Summer“ от Rebecca Serle. Зачетох се в анотацията и ми допадна. Разказва се за Кейти, която губи майка си. Двете са планирали пътуване тип майка-дъщеря и сега Кейти трябва да го направи сама. Локацията е Позитано, Италия. И докато разглежда градчето и се наслаждава на прекрасните гледки и вкусната храна, започва да усеща духа на майка си. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар