„Разбити сърца“ от Колийн Хувър

Eдинствените неща, които родителите на Бея Грим са ѝ дали, са живот и мрачна фамилия. След като сама си е проправяла път в живота досега, тя е готова да поеме към по-добро бъдеще, постъпвайки в колеж. Само два месеца я делят от новото ѝ начало и миналото, което отчаяно иска да загърби.

Но неочакваната смърт на майка ѝ я оставя без подслон и тя е принудена да прекара лятото на полуостров в Тексас, с баща си, когото почти не познава. Бея планира да остане незабележима и просто да изчака летните месеци да отминат. Но новият ѝ съсед, Самсон, се оказва препятствие в плана ѝ.

На пръв поглед Бея и Самсон нямат нищо общо. Тя е живяла в бедност, той е от богато семейство с привилегии. Но връзката, която се заражда помежду им, е почти мигновена и твърде дълбока, за да могат да я отричат. Бея и Самсон се съгласяват отношенията им да не стават по-сериозни от обикновена лятна авантюра и да останат на плиткото. Но се задава течение, което ще завлече сърцето на Бея в океана...

„Разбити сърца“ е история за момиче, което от малко се е научило да разчита само на себе си. Никой не се грижи за нея, никой не се интересува от нея, никой не е ходел на волейболните ѝ мачове. Докато не се появява едно момче.

Съдбата не е била благосклонна към Бея. Тя обаче има силна воля и това ѝ позволя да не се откаже от целите си. Характерът ѝ определено е доизграден от трудното ѝ минало - нетолкова заинтересован баща и зависима от наркотиците майка, заради която живеят в нищета. Всичко, което е постигнала, дължи единствено на себе си. Трудно ѝ е да се довери и осланя на някой друг. Постепенно в „Разбити сърца“ Бея събира парченцата от нещастния си живот и превъзмогва терзанията си, благодарение на новите си приятели и сплотеното семейството, което не е очаквала да получи. 

Съдбата не е била благосклонна и към Самсон. Неговият живот също не е бил изпълнен с хубави моменти. Първоначално е представен като богато хлапе, забулено в мистерии. И със сигурност крие доста неща. Самсон е борбена личност, а когато среща Бея е готов на всичко, за да може тя да изживее пълноценно живота си. Харесах тяхната връзка. Да, може и да се градеше на няколко премълчани истини и лъжи, но затова пък суровият им живот ги бе сближил дотолкова, че да не се поколебаят да се борят един за друг.

Исках да прочета книга на Колийн Хувър, която да засяга тийнейджърите и техните проблеми. Само че Хувър нямаше да е Хувър, ако не вплете сериозни теми в творбата си и аз не я приключа с насълзени очи, но с усмивка на устата. „Разбити сърца“ е книга за разбитите хора, които успяват да излязат от тъмнината и да намерят щастието, за което биха направили всичко, за да не го загубят. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар