Какво да прочетем през октомври?


Септември беше доста забързан откъм професионални задължения и не успях да прочета всичките книги, които си бях подготвила. По никакъв начин не съм разочарована от този факт, а напротив - вълнувам се, че остават за призрачния месец. В списъка ще включа романтика, фентъзи, криминалета и паранормално.

1. „Бившият ми и други проклятия“ от Ерин Стерлинг
Една забавна и сладка книга, в която деветнадесетгодишна вещица на шега проклина бившия си. До момента, в който той не пристига в малкия град на Виви и цялото проклятие не се стоварва върху него и града. И докато двамата се справят с проблемите, чувствата помежду им отново припламват. Избрах този роман, защото искам нещо ненапрягащо и забавно.

2. „Кафенето „Pumpkin Spice“ от Лори Гилмор
Тази книга не е издадена на български език, но това няма да ми попречи да се впусна в атмосферата на малкото градче, в което пристига главната героиня, за да поеме управлението на кафенето, завещано ѝ от леля ѝ. Други тропи, които се срещат, са grumpy x sunshine и намиране на семейство. Ако анотацията не ви допада, то ще се влюбите в сладката корица, която ще се хареса на всеки почитател на есента и кафенетата.

3. „Пробуждането“ („Зодиакална Академия“ 1)
Мисля, че доста от вас са чували за нея - академия, в която зодиакалният ти знак определя магията ти. Двете главни героини са осиротери близначки, които научават, че не само са феи, но и са единствените живи наследници на Солария. Те трябва да се обучат в Академията, но там ги очакват четиримата небесни наследници, на които им е обещано да управляват кралството заедно. Сред страниците има романтика, магия, всякакви свръхестествени същества и астрология.

4. „Готикана“ от RuNyx
Включвам книга, която прочетох миналият месец, но няма как да не я спомена. Корвина заминава за величествен замък, помещаващ универститет, за да получи свободата, която не може да получи в малкия град, където всеки говори за нея и майка ѝ. Авторката ни пренася в обладани от загадки и потайности коридори. Описанията със сигурност ще ви пренесат в мъгливите гори, където преди години са се извършвали страшни жертвопринушения. А Корвина и Вад имат своите тайни и мрак, но заедно ще се изправят пред всичките трудности.

5. „Starling House“ от Аликс Е. Хароу
Още един роман, който не е издаден на български, но авторката ви е позната с книгата си „Десетте хиляди врати на Януари“. В центъра на „Starling House“ е къщата на уединения автор Е. Старлинг, която през 19. век написала „Подземието“ - книга, пълна с илюстрации на чудовища. След това изчезнала, но къщата останала. Къща, която сякаш е жива и жадува за кръвта на Опал. Цялото семейство е енигма и докато Опал се опитва да вкара в ред дома, всякакви тайни излизат на повърхността.

6. „Свърталище на духове“ от Шърли Джаксън
Преди две години ви бях споделила за един сериал на Netflix със същото име (на английски The Haunting of Hill House, 2018г.). Сюжетът в самата книга е по-различен. Тя е за научен експеримент, който цели да покаже каква е реалността в обитавани от духове къщи. Трима младежи са поканени от доктор Монтегю и колкото повече дни минават, толкова по-странни и необясними неща се случват.

7. „Празникът на Вси светии“ от Агата Кристи
От много дълго време съм хвърлила око на Агата Кристи и вярвам, че вече трябва да се запозная с творчеството ѝ. Действието се развива по време на парти по случай Хелоуин. Празненството в дома на мисис Оливър е провалено от убийство. По нейна молба Поаро се заема със случая и започва да се рови в миналото на селото, което се оказва доста мрачно.

8. „Дъбравата, където мракът притихна“ от А. Б. Поранек
Завръшвам списъка с творба, вдъхновена от полската митология. Лиска е израснала с най-различни суеверия за магии, вълшебни създания и Пазителя на гората. Когато в нея се появяват неестествени сили и хората в селото започват да говорят, Лиска сключва сделка с Лесник - в продължение на една година ще му служи, а в замяна той ще отнеме дарбата ѝ. Нещо обаче се пробужда в Дъбравата и двамата ще трябва да работят заедно, за да закрилят гората и хората. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар