Ако харесваш тази книга, ще харесаш и тази

Здравейте! Реших да направя по-различен пост, а именно да споделя книги с подобна тематика. Уверявам ви, че всички книги, които ще предложа са четени. 

1. "Илумине" и "Звезден полет"


Общото между тях е мястото на развитие, а именно космосът. Докато в "Илумине" се разказва за унищожаването на една планета и спасяването на хората от нея, и приключенията на главните герои, в "Звезден полет" главната героиня търси ново място, където да започне нов живот и за да стигне до това място се оказва, че трябва да бъде прислужничка на човека, който най-малко харесва. Едното довежда до другото и в крайна сметка Солара е въвлечена в едно галатическо пътуване с много приключения.

2. "Сол при солта" и "Берлинска любовна песен"


На пръв поглед двете книги нямат нищо общо, освен едно - Втората световна война. Двете книги разказват за шестте различни живота, които се променят коренно в навечерието на войната. Историите са много емоционални, а героите пълнокръвни. Обстановката на места е весела, а на други мрачна, но най-важното е, че показва как хората са се справяли по онова време и какви жертви са правили, за да оцелеят.

3. "Нощният цирк" и "Каравал"


Магия. Това е думата, с която мога да опиша за какво става в горните две книги. Авторките са създали невероятни светове, които едновременно са различни и еднакви. Ако в едната се разказва за цирк, който отваря с падането на нощта и затваря с пукването на зората, то в другата едно момиче трябва да се впусне в стратегическа игра, за да спаси сестра си.

4. "Принцеса на пепелта" и "Бунтът на кралицата"


Първата книга не ми допадна заради самата героиня и действията, които вършеше, но втората е коренно различна от нея (скоро ще има ревю). Смятам, че двете си подхождат, защото идеята в тях е възкачването на обещаната кралица на трона. Главните героини се изправят пред различни препятствия, за да изпълнят мисите си и по пътя срещат нови и стари приятели.

5. "Даровита" и "Небе в дълбините"


Общото между тях са две неща - силните главни героини и времевия период. "Даровита" е книга за едно момиче, което се страхува от собствената си дарба, но постепенно се науча да я използва за добри цели, а "Небе в дълбините" - за една сестра, която ще отиде до края на света за своя брат и там ще намери щастието, което не е и предполагала, че ще открие.

#Бонус: "Рубиненочервено" и "Пасажер"


Колко книги разказват за пътуване във времето? Много малко. Така че всеки автор го интерпретира по свой собствен начин. Геундолин и Ета имат своите силни и слаби страни и скачат от епоха в епоха поради различни причини, но това, което ги свързва е любовта им към семейството. Благодарение на двете книги имаме възможността да опознаем Лондон и останалите кътчета по света.
Ако се интересувате повече за някоя от дадените книги, потърсете я в търсачката.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар