„Дейзи Джоунс & The Six“ от Тейлър Дженкинс Рийд

Всички знаят кои са Дейзи Джоунс & The Six. Но никой не знае каква е причината групата да се разпадне, и то точно когато е на върха на славата си.

Досега.

Дейзи Джоунс е момиче, което израства в Ел Ей в края на шейсетте години на миналия век. Промъква се в клубове по „Сънсет Стрип“, спи с рок звезди и мечтае да пее собствените си песни. Сексът и наркотиците са вълнуващи, но най-много от всичко тя обича рокендрола. Когато става на двайсет, продуцентите забелязват гласа ѝ. А небрежната ѝ красота подлудява хората.

Водената от Били Дън група The Six набира популярност по същото време. В навечерието на първото им турне Камила, приятелката на Били, разбира, че е бременна. Напрежението от предстоящото бащинство и надвисналата слава оказват своето влияние и Били започва да губи контрол над живота и действията си.

Пътищата на Дейзи и Били се пресичат, когато продуцент осъзнава, че ключът към огромния успех, е да ги събере. Случилото се след това е легендарно.

Този незабравим роман проследява изключителната история на една от най-големите групи през седемдесетте. Със затварянето на последната страница ще ви се прииска да си пуснете песните им.

„Дейди Джоунс & The Six“ не е от книгите, които по принцип чета, но със сигурност запали интересът ми към 60-те и 70-те години на миналият век. Начинът на писане също ми хареса - историята се разказва под формата на интервюта от членовете на бандата и техните близки.

Персонажите на главните герои - Били и Дейзи - бяха изградени много добре. Всеки един от двамата нямаше само една страна на опознаване и това ме спечели, защото героите ме изненадваха доста често. Най-вече Дейзи. Ако трябва да използвам само една дума, с която да я опиша ще избера непокорна. Не се оставяше да я тъпчат, изразяваше мнение и въобще не се интересуваше какво ще кажат хората за нея. Нейната личност внасяше в групата усещането за забавление. Имаше случаи, в които забравяше да се яви на репетиция, но през останалото време бе напълно отдадена на работата по албума, а по-късно и на турнето. Решенията, които взе в края на книгата определено бяха правилни и се радвам, че е открила щастието.

Личността на Били те кара да го харесаш, но в някои случаи и да го мразиш. Пътят, който измина от началото до края на книгата бе дълъг, с възходи и падения, но това е съвсем нормално за един певец. Той също бе отдаден на бандата и то прекалено много, но от друга страна след първото турне искаше да прекарва повече време със семейството си. Имаше моменти, в които разбираше, че не дава възможност на другите членове на бандата да изразяват мнение, но също така имаше и моменти, в които просто не му пукаше за тяхното мнение. Камила (съпругата му) бе винаги до него и го подкрепяше без значение от обстоятелствата. За някои хора тя изглежда като безхарактерна съпруга, но аз виждам в нея жена, която отстоява своето и предпочита по-трудният живот, изпълнен както с неприятни случки, така и със страхотни приключения.

Останалите герои, колкото и на заден план да бяха, също допринасяха за развитието на историята. Без тях нямаше да има The Six. Благодарение на „Дейди Джоунс & The Six“ се повдига завесата и се разкрива колко хора стоят зад издигането на една група, техните албуми и концерти. Също така феновете са неизменна част от целия процес. Без тях една група/певец не може да съществува.

Тейлър Дженкинс Рийд изгражда една реална обстановка, която включва както секс, дрога и алкохол, така и любов, доверие и приятелство.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар