Пет книги, които да прочетете през уикенда


На всеки му се е случвало да реши събота и неделя да си остане у дома и да се отдаде на книгите, които го чакат на рафта. Проблемът тук е, че има прекалено много творби и чуденото коя да се започне е налице. Затова днес ще ви представя пет книги, които да прочетете през идния уикенд.

1. „Дейзи Джоунс & The Six“ от Тейлър Дженкинс Рийд
Ако сте почитатели на музикалните банди от 60-те и 70-те години на миналия век, то творбата на Тейлър Дж. Рийд ще ви хареса. В началото дори предполагах, че се разказва за реално съществуваща банда, което трябва да ви наведе на мисълта, че авторката се е справила страхотно със задачата да представи този период от американската история. Книгата не само представя задкулисния живот на „The Six“, но и засяга теми като наркотичната зависимост, справяне със славата, любовта и доверието между приятели.
Ревю на книгата - тук

2. „Небе в дълбините“ от Адриен Йънг
Викингите са народ, който впечатлява със своите умения и открития. Въпреки че се знае доста за начина им на живот - с какво са се занимавали, какво са отглеждали, как са живяли и как са се обличали, с интерес чета книги, които разказват за някое измислено викингско племе. Такъв е случаят с „Небе в дълбините“. В нея е представена седемнадесетгодишната Ийлин, което попада в плен на вражеско племе. Постепенно научава, че двете племена не се различават толкова много едно от друго и могат да имат общо бъдеще. Ако сте фенове на сериала „Викинги“, ви я препоръчвам.
Ревю на книгата - тук

3. „Верити“ от Колийн Хувър
Не харесвам всички книги на Колийн Хувър и не мога да каже, че ми е една от любимите писателки, но „Верити“ ме спечели с историята, разказана в нея. Главната героиня Лоуен е наета, за да довърши поредицата на известната писателка Верити, която е в кома. Докато живее в дома на жената, Лоуен осъзнава, че истината за личността на Верити може да се различава от тази, която бива показана в обществото. И ако до края на книгата не бях дала пет звезди, то с последните петнадесет страници щях да го направя. Те промениха мнението ми за един определен персонаж, карайки ме да се чудя на кое да вярвам - на автобиографията или на писмото.
Ревю на книгата - тук.

4. „Братовчедите“ от Карън Макменъс
През последните години творбите на Карън Макменъс се превърнаха в мои редовни четива. Допадат ми с това, че са достатъчно мистериозни, за да те накарат в началото да се запиташ кой е извършителят. В някои от книгите съм разагадавала мистерията, в други - не. И въпреки че са с подобна тематика, творбите ѝ се различават от към сюжетни елемнти. Такъв е случаят с „Брадовчедите“. Обри, Мили и Джона Стори посещават за лятото семейния курорт на баба им и докато се опознават, започват да научават семейните тайни и причината, заради която госпожа Стори решава да загърби всякакви връзки с децата и внуците си.
Ревю на книгата - тук

5. „Изгубената принцеса“ от Джил Пол
Почитателка съм на кралските династии в Европа и династията Романови не е изключение. Това е и причината да си купя „Изгубената принцеса“ веднага, щом я видях в книжарницата. Беше изключително заинтригуващо да видя как Джил Пол вдъхва живот на една принцеса, чиято съдба е да се срещне рано със смъртта. Като трета дъщеря в царското семейство Мария няма с какво толкова да изпъкне, но авторката разгръща образа ѝ и само за няколко страници от принцеса Мария се превръща в съпруга и майка, принудена да се крие, за да се спаси. Чрез нейния персонаж е представен живота на руския народ по време на промените в Русия, включващи управлението на работническата класа и Сталин и периода на Втората световна война.
Ревю на книгата - тук

#бонус: „Жестокият принц“ от Холи Блек
Доста е трудно да се напише фентъзи книга от 300 страници. Холи Блек обаче е успяла да го постигне и в творбата има всичко, което е необходимо за фентъзи жанра - измислен свят, силни персонажи, битки и интриги. А това, че се разказва за елфи, е приятен бонус за почитателите на тези магически същества.
Ревю на книгата - тук.

#бонус: „Мексиканска готика“ от Силвия Морено-Гарсия
Ако сте фенове на готическите романи, то „Мексиканска готика“ ще ви допадне. Налице са мрачна къща в също толкова мрачна мексиканска провинция, семейство, което прави всичко възможно, за да запази тайните си, и нотка на свръхестествено. Силвия Морено-Гарсия представя няколко оригинални идеи и добре изградени персонажи, като някои от тях ще се харесат на читателите, а другите - не.
Ревю на книгата - тук

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар