Поредицата „Ларк Коув“ от Девни Пери


Здравейте! Продължаваме с романтичните поредици за месец февруари, като в днешното ревю ще ви представя романи, чрез които се запознах с творчеството на Девни Пери. И те за изпълнени с клишета, но пък са написани по един приятен и ненапрягащ начин. Така че ви приветствам в Ларк Коув - поредното малко американско градче, този път в щата Монтана. Той пленява посетителите с прекрасната си природа и живописното езерце. Преди да продължа с ревюто предупреждавам, че ще има СПОЙЛЕРИ от четирите романа. 

„Неуверена“
разказва за Тиа, която е имала затруднено детство. Изоставена от майка си и израснала в дом за деца тя много добре знае колко трудно е да постигнеш това, което искаш. Не си поставя някакви високи цели, а такива, които са лесно достижими. Работи като барманка в хотел в Ню Йорк и една вечер се запознава с богат мъж, двамата се заприказват и решават да прекарат вечерта заедно. След това всеки поема по пътя си. Само че Тиа се оказва бременна. Това е важно да го спомена, тъй като голяма част от книгата разказва не само за сближаването между Тиа и Лоугън, но и между него и дъщеря му. Изминават седем години и Лоугън пристига в Ларк Коув за сделка. И в бара, в който Тиа работи, се срещат отново и той научава, че е баща. Харесах ги и двамата, защото Тиа е свободна душа и не се интересува от чуждото мнение. Отделно поставя дъщеря си Чарли (Шарлът) на първо място и за нея е най-важно тя да расте безгрижно, знаейки че никой няма да я нарани и изостави. Лоугън пък не е някакъв надут мъж, който разчита само на парите си и не притежава никакви морални ценности. След първоначалния шок от новината за бащинството Лоугън се съвзема и бързо решава, че иска Тиа и Чарли в живота си и че би направил всичко за тях двете.

„Незабележима“ проследява историята на Уила и Джаксън. Уила е стеснително момиче, което през лятото работи в местния лагер за деца. Предпочита петък вечер да прекарва или в своята собствена компания, или в тази на родителите си. От първия път, в който вижда Джаксън, се влюбва в него. Но на Джаксън му отнемат цели девет години, за да я забележи, а Уила вече почти се е отказала от мечтата си да бъде с него. Джаксън е имал същото детство като на Тиа. Всъщност точно то е причината двамата да се сближат до толкова, че да се държат като брат и сестра. Тиа не познава майка си, но Джаксън си я спомня много добре, въпреки че от години не е чувал нищо от нея. До една вечер, когато му звъни да се срещнат, и той разбира, че има по-малък брат, за който трябва да се грижи. Целият му свят се преобръща. Едно е да имаш свястна приятелка, друго е да станеш попечител на момче, с което току-що си се запознал. Но Уила е до Джаксън и му помага да се справи с всички трудности и да осъзнае, че заслужава да бъде щастлив. 

„Наранени“ ни запознава с Пайпър, която работи във фирмата на Лоугън и двамата са доста близки. След катосе развежда с съпруга си, който ѝ е изневерил, тя търси спокойствието на малкото градче и избира Ларк Коув. Желае тишина, пространство и неангажираща връзка. Имотът, който си купува, не само е в полите на планина, но и върви с грубоват съсед. Трагедията, която Кейн преживява, го кара да замине за друг град, където никой не го познава. Не се сприятелява с никого, не ходи в местния бар и предпочита за компания тишината и дърводелството. Пайпър обаче разрушава стените, издигнати около сърцето му, и той най-накрая прощава на брат си.

Главните герои в „Неразбрана“ са София и Дакота. София е по-малката сестра на Лоугън, която обича да е в центъра на вниманието. Изглежда разглезена, надменна и горделива. И донякъде наистина е такава. Но една статия, която е колкото нелюбезна, толкова и вярна, ѝ отваря очите. В този момент София решава да отиде на някое далечно място и да забрави за скандалите около името ѝ. Така попада при брат си, с когото нямат топли отношения, но и той, и Тиа искат да ѝ помогнат. Затова заминават на почивка и я оставят да работи в бара с другия барман. Още с влизането ѝ в бара, Дакота разбира, че София ще му се пречка повече, отколкото ще му помага. София обаче е готова да помогне с каквото може и бързо двамата се сприятеляват и решават да се отдадат на малък флирт. Дакота харесва София, но се опитва да страни от нея (най-вече след като преспиват заедно), защото осъзнава, че са от различни светове. Тя винаги ще получава лесно това, което иска, докато той ще трябва да се бори за мечтите си. София обаче се променя и вече не иска да води бляскав живот, а да отвори балетно студио и да прекарва време с любимия си далеч от забързаното ежедневие на Ню Йорк.

Като цяло харесах поредицата. Както казах, има клишета и драми, но пък се четат бързо, а и Девни Пери е вкарала смисъл във всеки един от романите. Тоест няма празни приказки, колкото да има нещо написано. Любовните връзки не са токсични и се развиват с нормално темпо. Така че ви препоръчвам „Ларк Коув“ за студените дни, когато искате да забравите за своите проблеми, или пък за летните дни, когато търсите романтиката. 

CONVERSATION

2 коментара: