"Легендата" от Стефани Гарбър

Донатела Драгна още свиква с новата си роля в трупата на Легендата, когато става ясно, че предстои нова игра. Императрицата на Меридианната империя навършва седемдесет и пет и Каравалът потегля за столицата за поредното си екстравагантно представление – пълно с незнайни цветове и магията на забравени сънища.

Сред великолепието на празнична Валенда Донатела се впуска в опасна игра. Натрупала е дългове и е дошло време да плати: трябва да предаде господаря на Каравала. Ако не открие откъде черпи силата си Легендата, собствените ѝ тайни ще бъдат разкрити, а животът ѝ – опустошен.

Донатела знае, че Легендата е опасен, но не и каква съблазън се крие в тази опасност. Колкото по-близо е до най-пазената му тайна, толкова по-малко може да разчита на собствените си чувства. Клела се е никога да не се влюбва, но скоро става ясно, че на риск е изложен не само живота, а и сърцето ѝ.

Уникална книга! Много по-добра от първата. Определено харесах повече Донатела от Скарлет, а и самата история за орисиите, звездите и древният град Валенда ме накараха да заобичам толкова много "Легендата"!

До преди две седмици изобщо не смятах нито да чета тази книга, нито да пиша ревю за нея, но повлияна от "Нощният цирк" реших да дам втори шанс на поредицата. И добре, че го направих! Всичко е толкова по-добро от "Каравал". Самият замисъл на играта ми се нрави повече и всички тези мистични създания бяха представени по един забележителен начин.

Донатела Драгна ме спечели още в миналата книга. Беше съумяла да сключи сделка с Легендата, бе скочила от балкон само и само, за да прекрати влиянието на баща им върху Скарлет. И всичко това беше едва началото на едно приключение, в което Донатела искаше не само двете със сестра ѝ да се отърват от властния си баща, но и да открият изчезналата им майка. Харесах борбеността ѝ и богатото ѝ въображение. В миналата книга Тела бе просто един наблюдател и в новата игра знаеше кое как става и сключваше сделки в краен случай. В "Каравал" имах възможността да видя как се бе жертвала заради една мечта, в която тя и Скарлет да бъдат свободни и далеч от Трисда. Не очаквах, че и в "Легендата" ще продължи да се бори за сестра си и нейното щастие. По-бързо се ориентира в играта, поемаше по-рисковани ходове и премисляше по-добре дадените ситуации от Скарлет, което я издигна в моите очи.

Данте е героят, който не очаквах да се появи в тази книга. Не му обърнах голямо внимание в предишната игра. Обаче ме очарова още в началните страници. Винаги усмихнат, винаги самоуверен и винаги облечен в черно. Не знам до колко е истинска информацията за него, имайки предвид какво се случи накрая, но нека да приемем, че е истинска. Оказа се, че е преживял доста лоши неща, които го бяха калили. Обаче винаги се държеше мило с Тела. Шегуваше се с нея, вкара я в една огромна беля и я ядосваше, но ако изключим последните две неща, постоянно ѝ пазеше гърба. Разтапях се на моментите между тях, защото бяха толкова сладки двамата. Но Данте ме спечели най-вече с последната си постъпка, с която помогна на Тела, но направи саможертва.

Необичайно и неочаквано мнението ми за Скарлет се промени. Имах шанса да я видя през очите на Тела и разбрах колко ѝ е било трудно през последните седем години. Осъзнах и защо взимаше толкова глупави решения в предишната книга. Беше изгубила майка си и бе напът да изгуби и единственият човек, който обича до смърт (до преди да срещне Джулиан) и не успяваше да се концентрира достатъчно. Исках да видя повече от Джулиан. Предполагам, че в следващата книга ще видим доста от него, но се надявах на по-различно продължение и очаквах да го видя поне в играта на Каравала.

Джакс бе един от новите герои в историята. Първоначалното ми мнение за него се различава от сегашното, защото го видях в доста различни светлини и все още не знам, коя е истинска и коя - не е. Надявам се, че наистина може да чувства и следователно в следващата книга да застане на страната на Тела и Скарлет. Легендата е последният герой, който искам да коментирам. Тъй като беше сключил сделка с Тела, а не със Скарлет, то чак във втората книга булото се вдигна и се разбра кой е Легендата. Имам толкова нови въпроси относно неговата самоличност. Искам да науча повече информация относно игрите, които измисля, миналото и неговото семейство, връзката му с Джулиан и бъдещето на Каравала.

Орисиите бяха тези, които ме спечелиха моментално. Четях с любопитство за тях, защото бяха нещо ново за мен. Дори измислено, това бе нова информация, която да поддържа въображението ми. Ще ми се да беше написано повече за тях. Очаквам да изиграят важна роля в третата книга.

"Легендата" е книга за обичта между две сестри, намирането на любовта и как съдбата може да бъде променена. Ако желаете да попаднете в свят изпълнен с магия, тайнственост и илюзии, свят, в който всеки играе някаква роля и свят, в чийто боговете се завръщат решени отново да царуват, то тази книга е точно за вас.
Ревю на първа книга - тук.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар