"Пазители" от Цветелина Владимирова

Вековните закони са потъпкани. Дълго пазена тайна е излязла наяве. Древните традиции на обществото на вестители и пазители изискват греховете да бъдат заплатени с кръв. Ксения е принудена да бяга, за да спаси живота си, а Игор Алешкин е единственият, който може да ѝ помогне да оцелее. Светът, управляван от непоколебимата ръка на Тайния кръг, е враждебен и изпълнен с опасности. Но спасението на Ксения означава Игор да се отрече от дълга си на пазител. А това ще го превърне в предател и враг на Двореца, на който е служил през целия си живот. Ксения се нуждае от помощта на приятелите си. Освен с опасността, идваща от Двореца, те трябва да се справят и с други препятствия. Кръвожадните са решени да я използват, за да добият мощ, която би могла да се превърне в печелившото им оръжие във войната с пазителите и благословените фамилии от незапомнени времена. Разкъсвана от вина, страх и жажда за мъст, Ксения се озовава на прага на война, в която трябва да вземе съдбовно решение. Дали пророчеството на Вера Крамаренко ще предопредели съдбата ѝ или ще се превърне в единствената, способна да разруши покварената власт на Тайния кръг. За да спаси онова, което ѝ е останало, Ксения ще трябва да рискува и да се остави в ръцете на неизвестността, неовладяната си сила и един пробуден вампир от подземния свят на Москва.

Много се радвам, че прочетох "Вестители" преди месец, защото нямаше как да чакам толкова дълго време за тази книга. Това, което ме изненада тук беше многото екшън. Цвети не пестеше силите на героите и ги докарваше до краен предел. "Пазители" започва там, където свърши "Вестители". В края на първата книга ни беше разкрита важна тайна, а именно потеклото на Ксения и колко специална е тя.

Ксения израсна много като герой. Ако в предишната книга тя смяташе, че е някакво чудовище със странни сили, то тук тя промени мнението за себе си. Стана по-уверена в себе си и не позволяваше на никой да наранява приятелите ѝ. С една дума, бе готова на всичко за тяхната безопасност. Доколкото взаимоотношенията ѝ с Игор...всяка една връзка има възходи и падения. Така се научават да обичат повече и да си имат вяра един на друг... Докато Ксения се променяше към "по-добро Аз", Игор бе такъв, какъвто бе и в предишната книга. Войн, който знае кога да запази самообладание и кога не. Всички моменти, в които той се притесняваше за Ксения бяха толкова сладки, че ми стопляха сърцето. 

Не знам какво е мнението ми за Зоя, Майкъл и Юри. За мен те бяха същите, каквито бяха и във "Вестители". Просто имаше малко моменти с тях тримата и не мога да определя дали и те са израснали като герои. Надявам се в следващата книга да има повече моменти с тях. Дорин е новото попълнение в групичката им. Първоначално нито аз нито те му имахме доверие. Смятах, че при първа възможност ще ги издаде, но това така и не се случи. Постепенно всички започнаха да му вярват, включително и аз. Дори стана и дясната ръка на Игор, а това говори много. Други нови герои, които се появиха тук бяха биологичните родители на Ксения - Екатерина и Владимир. Двамата бяха двете крайности и много искам да разбера нещо за тяхната история. Как са се запознали? Защо са се разделили? Добре де, на този въпрос си отговарям и сама, но ще ми бъде интересно да разбера това от тяхната гледна точка. 

"Пазители" е книга, която ще ви остави без дъх на всяка една страница и вие ще искате да четете и четете, докато не прочетете и последната страница. Така че ако все още се колебаете дали да прочетете двете книги от Цветелина Владимирова - направете го. Ще останете доста очаровани от света, който авторката е създала.
Ревю на първа книга - тук.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар