"Жестока любов" от Колийн Хувър

Когато 23-годишната студентка Тейт Колинс отива да учи в Сан Франциско, още първата вечер пътят й се пресича с този на пилота Майлс, приятел на брат й. Той е мълчалив, никога не се усмихва и очевидно таи голяма болка в себе си.

Това не е любов от пръв поглед. Те едва ли биха могли да станат и добри приятели. Единственото общо, което Тейт и Майлс имат помежду си, е взаимното им привличане. Уговорката за неангажиращи срещи ги устройва идеално, защото той не иска любов, а тя няма време за нея. И нещата биха могли да се получат, стига Тейт да се придържа към единствените две правила на Майлс:

1. Никога не питай за миналото.
2. Не очаквай бъдеще.

И двамата си мислят, че могат да се справят, но тогава минало и бъдеще се преплитат…

Мнението ми за тази книга е раздвоено. Имаше неща, които харесвах и неща, които не харесах, но преди да говоря за тях ще кажа няколко думи за двамата герои в книгата.

Тейт....не мога да определя какво не харесах в нея. Беше ни представена като вечна оптимистка, която обожава работата си и своят по-голям брат. Харесах това че не искаше нищо да я разсейва от ученето ѝ, най-вече любовта. Не харесах твърде малкото информация предоставена ни относно миналото ѝ. Някакви си неуспешни връзки и само това...Просто не успях да се запозная повече с нейният персонаж и да я опозная по-добре. Друго, което не харесах в Тейт беше неразбраното влюбване в Майлс. Нямаше никакви признаци на постепенно влюбване в него, а просто един ден разбра, че го обича...

Харесах Майлс. За първи път чета книга, в която мъжът да е с тежко минало и да се страхува от него. В повечето книги момичето е това, което е преживяло тежка травма в миналото и в настоящето се опитва да я превъзмогне. Хареса ми че постепенно се запознах с неговата история, защото така го опознах доста по-добре от очакваното. Неговата история от миналото започна с толкова сладък и романтичен момент, а краят бе толкова тежък и сърцераздирател. Радвам се че въпреки всичко откри любовта в лицето на Тейт. Все пак всеки един човек заслужава щастлив край.

Това, което не харесах в книгата като цяло бе бързото действие. Смятам, че всичко стана прекалено бързо и самите герои не можеха да се опознаят. И все пак аз съм си романтична душа и въпреки някои недодялани неща, книгата ми хареса. Знам, че това не е едно толкова смислено ревю, но просто смятам, че в момента разтягам локуми, защото няма какво толкова да кажа за тази книга.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар