December TOP 5 Български корици


Кориците са съществена част от вида на една книга и нека си признаем, че на всеки от нас ни се е случвало да си купим някой роман заради хубавата му корица. А в някои случаи българските са в много по-красиви. 

5. „Добро момиче, лоша кръв“
Въпреки че българската се доближава доста до оригиналната корица, нашата ми допада с една идея повече. Носи усещането за атмосферата на цялата поредица, а релефните детайли я правят още по-възхитителна.

4. „Всички шепнещи кости“
Това е от тези книги, които си взех първо заради корицата, а после заради анотацията. Само като я погледнеш, ти става ясно какъв ще бъде сюжетът.

3. „Оковите на скръбта“
Новите корици на поредицата „Мъглороден“ ера 1 са страхотни, но харесвам в пъти повече тези на „Мъглороден“ ера 2. В началото не можех да схвана какво представя корицата, но в хода на историята става ясно, че художникът много добре е представил гледката към град Ню Сирън.

2. „Последната госпожа Периш“
Поредната красива българска корица. Тези диаманти като детайли веднага навеждат на мисълта, че историята е свързана с богатство, а когато парите са замесени, тайните също са налице.

1. „Шестимата на Атлас“
Оригиналната корица също е хубава, но нашата оставя без думи. Признавам, че не я свързвам по никакъв начин със сюжета, но си затварям очите пред тази прелест. И в този случай правилото „корицата продава книгата“ важи с пълни сили. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар