December TOP 5 Очаквани книги за 2023г.


С тази последна класация слагам край на December TOP 5 за 2022г. Беше забавно и носталгично да си припомня прочетените книги през годината. В бъдещ пост ще споделя списък на всичките шейсет и три романа, а сега нека ви представя част от книгите, които очаквам да бъдат издадени на български и на английски през 2023г.

5. „Bloodmarked“ от Трейси Деон
Втората книга от дуологията, вдъхновена от легендата за крал Артур, трябва да излезе на български език под логото на „Егмонт“. В нея войната между демоните и Легендородните се засилва и докато Бри се научава да контролира новопридобитите си сили, трябва не само да си бие срещу враговете, но и да намери Ник. Не очаквах „Легендородни“ да ми хареса толкова много и поради тази причина се вълнувам за продължението ѝ.

4. „Ace of Spades“ от Фарида Абике-Лимиде
Книга от нов за мен автор, която също ще се изадеде от „Егмонт“. Проследяват се двама чернокожи ученици в частна гимнация, чиито тайни излизат на бял свят. Девън и Чиамака се съюзяват, за да открият кой стои зад всички уличаващи съобщения и защо иска да ги унищожи. В романа със сигурност са засегнати теми като расизъм. Ще ви видим обаче дали очакванията ми ще се оправдаят. 

3. „Secret Projects“ от Брандън Сандерсън
По време на пандемията Сандерсън е написал пет новели, четири от които ще издаде самостоятелно. Три от тях са свързани с вселената Космер. Не знам дали ще ги видим на българския пазар и заради това веднага се абонирах да ги получа като е-книги. Ако се интересувате от сюжетите им, в ютюб канала си Сандерсън има прочетени първите глави от всяка новела и в сайта му ги има качени, за да ги прочетете. 

2. „Изгубеният метал“ от Брандън Сандерсън
„Изгубеният метал“ е последната книга от „Мъглороден“ ера 2, с която се приключва историята за Уакс и Уейн. По думите на автора в тази книга има най-много препратки към останалите светове във вселената. Доколкото знам, в момента издателство „Артлайн“ работи по превода и се надявам в скоро време да бъде издадена. 

1. „Daughter of the Moon Goddess“ от Сю Лин Тан
От доста време съм хвърлила око на книгата и много се зарадвах, щом разбрах, че ще бъде издадена на български. За съжаление, не съм сигурна кое издателство сподели новината. Този дебют, вдъхновен от легендите за китайската лунна богиня, разказва за момиче, което е принудено да избяга от дома си и да намери начин да спаси майка си. Пътувайки из царството, то не само научава за магическите си способности, но и трябва да се изправи срещу безмилостния император, сключвайки сделка с него. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар