December TOP 5 Чакани книги за 2022г.


Към края на всяка година преглеждам издателските планове на издателствата и проверявам в Goodreads кои книги ще излязат през идната година. Следователно си правя списък с най-чаканите книги и днес ще ви представя пет от тях, за които най-много се вълнувах. 

5. „Шестимата на Атлас“ от Оливи Блейк
„Шестимата на Атлас“ е в списъка ми за четене още от миналата година и когато разбрах, че ще я издават на български език, се развълнувах. Много от чуждестранните ревюта я хвалят, а наскоро и българските споделиха колко добра и интересна е тя. Идеята на авторката много ми допадна - тайно общество, вдъхновено от Александрийската библиотеката, за която се предполага, че е съдържала множество древни ръкописи.
Ревю скоро.

4. „Арканум: Необуздан“ от Брандън Сандерсън
Един сборник, който всеки почитател на романите на Сандерсън, свързани с вселената Космер, би оценил подобаващо. В него са включени няколко разкази и новели, както и описания на планетите. Не всички разкази са от голямо значение за общата картина, но пък е приятно да се завърнеш сред героите, които обичаш или пък да се запознаеш с нови, които може и да изиграят важна роля в бъдещето на Космера. 
Ревю на книгата - тук.

3. „Сянка в жарта“ от Дженифър Л. Арментраут
Много харесвам, когато авторите пишат книги с нови герои и приключения, но във вече познат и харесван свят. Точно такава е „Сянка в жарта“, проследяваща историята на предшественици на Попи от „От кръв и пепел“. Много се вълнувах за романа, най-вече заради появата на боговете, защото аз съм почитател на творби, в които дейно участват божества. Препоръчвам ви да прочетете „Сянка в жарта“ преди да започнете „Войната на две кралици“, тъй като в нея се разкриват неща, свързани със Сера и Никтос. 
Ревю на книгата - тук.

2. „Малибу в пламъци“ от Тейлър Дженкинс Рийд
На много места съм споделяла, че Тейлър Дженкинс Рийд се превърна в мой любим автор и винаги се радвам, когато имам възможност да прочета неин роман. Още самата анотация на „Малибу в пламъци“ те пренася в Малибу с плажовете и вълните, готови да посрещнат всеки сърфист и известна личност. Сюжетът също звучеше интригуващ - парти по случай края на лятото, организирано в дома на най-голямото дете Рива. Само че на сутринта то е изгорено. Какво е довело до пожара? И каква е историята на семейство Рива?
Ревю на книгата - тук.

1. „Сенковещица“ от Сюзан Денърд
Преди няколкото години, когато прочетох втората книга от поредицата и минаха месеци, по време на които нямаше изгледи продължението да бъде издадено, предположих, че „Вещерия“ няма да види своя край на български език. Останах приятно изненадана от обявяването на „Егмонт“, че ще довършат поредицата и след „Кръвовещ“, която бе много добра книга, чаках с нетърпение финала. Преди няколко месеца я прекъсна поради друга творба, но смятам скоро да я довърша. Препоръчвам ви цялата поредица, ако сте фенове на вещици, различни видове магически способности, добре изградени приятелски връзки и минимални количества любовни симпатии. 
Ревю скоро.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар