„Имало някога едно разбито сърце“ от Стефани Гарбър

Откакто се помни, Еванджелин Фокс вярва в истинската любов и щастливия край... до момента, в който разбира, че мъжът на сърцето ѝ ще се жени за друга.

В отчаян опит да спре сватбата и да излекува нараненото си сърце, Еванджелин сключва сделка с харизматичния, но пагубен Принц на сърцата. Той се съгласява да помогне в замяна на три целувки – тя ще трябва да целуне трима души, когато и където той прецени.

Ала още след първата Еванджелин осъзнава, че сделките с безсмъртен са опасна игра – и че Принцът на сърцата иска много повече от нея, отколкото е обещала. Той има планове за Еванджелин, планове, които или ще завършат с най-голямото възможно щастие, или с най-невероятната трагедия.

Ако трябва да използвам една дума, с която да опиша книгите на Стефани Гарбър, то тя би била „магични“. Пренасят те в свят, изпълнен с вълшебства, заклинания и тайни. В новата си поредица авторката ни пренася във Великолепния север - земя на множество прокълнати приказки, уникални създания и разнообразие от замъци.

Еванджелин Фокс
е израснала с истории от Великолепния север и е научена от родителите ѝ да вярва в приказките, любовта от пръв поглед и надеждата. Затова всеки избор, който прави, е продиктуван от желанието ѝ да постъпи правилно. Колкото добра и мила да е Еванджелин, толкова е и наивна. Вярва, че във всеки има частичка доброта и че щом тя спасява любим човек, и той ще спаси нея. Превръща се в статуя, за да не страда семейството ѝ. Отделно сключва сделка с Принца на сърцата и не се притеснява да му отговаря и да се шегува с него. Смелостта ѝ се проявява отново, когато отива в свърталището на древен вампир и се изправя сама срещу убиец. Еванджелин може да има розова коса, да вярва в невъзможното и да е странна за околните с вълшебните си приказки, но никога няма да се промени, за да угоди на някого или за да се впише в средата. 

Пълната противоположност на Еванджелин е доведената ѝ сестра Марисол. Тя е такава, каквато я е направила майка ѝ. Желае всеки да я харесва и се оказва, че не е толкова мила, колкото първоначално е представена. Люк е първата любов на Еванджелин. Тя е готова на всичко за него, докато не осъзнава, че историята им е приключила. Така и не успях да го харесам, защото почти веднага е описан като безгрижен младеж, радващ се на вниманието и обичащ да дразни и забавлява хората. Имайки предвид, че принц Аполо е под заклинание през почти цялата книга, неговият характер е неясен. Тогава е показан като чаровен и загрижен, но смятам, че не е толкова добродушен. Поне такова е предчувствието ми.  

Джакс
продължава да е същият егоистичен, манипулативен и опасен Принц на сърцата. В няколко редки моменти обаче той показва своята мила и нежна страна. Дори ранима. Вижда Еванджелин като средство за постигане на целта, но дълбоко в себе си ѝ симпатизира. Няколко пъти ѝ помага и защитава. Като орисия не отговаря пред никого и не се притесня какво мислят за него. Той е създаден, за да убива с целувките си. Без един човек. Истинската му любов. И Джакс е готов да я открие. Джакс може да изглежда като безгрижен и безразсъден, но просто не споделя тревогите си и колко го е наранило отхвърлянето на Донатела.  

Винага съм искала да науча повече за орисиите и въпреки че тук няма много информация за тях, срещаме три орисии. Първият е Отровителят, който помага на Еванджелин. Той е от малкото орисии, които все още не са избягали във Великолепния север. Повече внимание се обръща на Невенчаната невеста. Чувствата на орисиите са по-силни и поради тази причина Невенчаната невеста толкова силно желае да бъде обичана, че плаче с отровни сълзи. Нейната съдба е всеки път да стои сама пред олтара и нито една любов да не продължи дълго. Хаосът е древен като Севера и си е извоювал да е лорд на шпионите и асасините. Способностите му го правят обаятелен и харизматичен и влияе на хората, като променя емоциите им. 

„Имало някога едно разбито сърце“ може да се чете самостоятелно, но ви препоръчвам да се запознаете с поредицата „Каравал“, тъй като Джакс тук е главен герой, но много малко се споделя за приключенията му във Валенда и какво се е случило между него и принцеса Донатела. Самата Еванджелин забелязва промяна в Джакс между последната им среща във Валенда и първия им разговор във Великолепния север. А ние, които сме чели „Финал“, знаем на какво се дължи тази промяна.
Ревю на „Каравал“ - тук

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар