December TOP 5: Предизвикателството


Привет! Тъй като миналата седмица не бях в България не успях да кача този пост в Четвъртък. Не искам да си развалям последователността на качванията затова два последователни дни ще публикувам. В края на миналата година попаднах на едно предизвикателство: The 2018 POPSUGAR Reading Challenge. Трябва да прочетеш 50 книги на различна тематика, като периода е от началото до края на дадената година. За съжаление не успях да изпълня всичко от списъка, но пък се забавлявах, докато го правех. Класацията за днес е петте най-интересни теми от този Reading Challenge. А тук можете да намерите предизвикателството за 2019 година.

5. A book with an animal in the title
Когато прочетох това заглавие ми се стори доста странно. Помислих си, че няма да намеря такава книга. И тогава си купих "Мечокът и Славеят", прочетох я и се успокоих. 

4. A book about time travel
Голяма фенка съм на пътуванията във времето. Книгите с тази тематика са малко на брой, но определено повече, отколкото преди пет-шест години. Прочетох "Утрото идва навреме" - приятна книга, която ще ви въвлече в приключенията на двама души.

3. Nordic noir
Тук е момента да благодаря на интернета. Това е книга, чието действие се развива в Северните страни. Моментално се сетих за "Червена като кръв", но тъй като я бях прочела реших да избера втората книга от поредицата "Бяла като сняг". Обаче не си я купих. Имаше доста по-интересни книги, които изискваха моето внимание.

2. A book about a villain or antihero
Поредното интересно заглавие. Уви, все още не се сещам за такава книга. 

1. A book set on a different planet
За мен това е най-интересната тема от всичките петдесет. Почти всяка книга от YA жанра се развива на някоя нова планета. Тук маркирах "Смъртни белези", но в момента се сещам за "Мираж", "Принцеса от пепелта", "Звезден полет" и други.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар