December TOP 5: Фентъзи светове


Здравейте! Темата за днес трябваше да бъде различна, но осъзнах че може би ще се повтори с предишна публикация и заради това реших да ви представя петте фентъзи светове, които обикнах тази година. Когато започнах с "December TOP 5" предполагах, че ще е лесно да избирам от всички книги, но се оказа, че греша. Много е трудно. Да избереш единствено пет книги от толкова страхотни произведения...

5. "Деца от кръв и кости"
Томи Адейеми е създала един интересен свят - Ориша. Страната на маговете и вълшебствата. Или е била такава преди 10 години. Сега тя е страна с магическо минало и тежко бъдеще. Всички вярват в това, но в един съдбоносен ден две момичета се сблъскват и дават надежда магията да се върне. На някои места историята куцаше, но като за дебютен роман, книгата е добра.

4. "Четирите цвята на магията"
Влюбих се в тази книга най-вече заради добрите описания. Авторката ме спечели и с идеята си за четири Лондона, които са колкото еднакви, толкова и различни. 

3. "Мечтателя странник"
Скоро прочетох и втората книга, в която света на Ласло се разширява и подобрява. Портите на Плач се отварят и приветстват не само главният герой, но и нас. Постепенно Ласло научава истината за града и за жителите в цитаделата над Плач. А пък във втората книга имаше толкова моменти, наситени с чувства, че пуснах няколко сълзи.

2. "Розата и камата"
Книгите, вдъхновени от "Хиляда е една нощ" се превърнаха в едни от любимите ми, защото Рене Ахдие влага цялата си душа и превръща историята в шедьовър. Продължението на "Гневът и зората" продължава да удивлява с тайнстеният и магичен свят, който върви ръка за ръка с битките и напрежението през цялото време в книгата.

1. "Нощният цирк"
Гледам да не повтарям книги, но трябваше да я включа и в тази класация. "Циркът на мечтите" е място, в което въображението взима превес, хора с най-различни и интересни дарби ви предоставят един нов свят, а магията е неотлъчно до тях.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар