December TOP 5: Сбогом 2018


Хей, хей! Ето че настъпи последният ден на 2018 и следователно последният пост, който ще бъде написан и публикуван за тази година. За днес не съм подготвила никаква класация, а просто ще поговоря за книгите, които ще започна да чета още от утре, колко мотивиращо ме прави предизвикателството в Goodreads и за Instagram профила ми.

За втора година реших да направя POPSUGAR Reading Challenge и поради тази причина през последните дни търсих книги, отговарящи на условията. Намерих доста интересни заглавия - "Славея" от Кристин Хана, "Пасажер" от Александра Бракен, "Гибелна вълна" от Виктория Айвярд и др. Чрез това предизвикателство се опитвам да изляза от зоната си на комфорт, а и да отметна някои от книгите, които чакат да бъдат прочетени. Доста ми помага и групата в Goodreads, където постоянно се дават предложения за книги в дадена категория.


Goodreads предизвикателството е още едно нещо, което ме мотивира да чета книги. Благодарение на него, този месец прочетох цели 10 книги. Повечето от тях бяха около 200 страници, но успях да прочета 71 от 70 книги. И докато четях си припомних колко е забавно да имаш цял свободен ден, в който да си стоиш вкъщи и да четеш, без никой да те закача. Безценно е! 

Последното нещо, за което ще поговоря е Instagram профила ми. Създадох го в началото на 2018 година, защото ми допадна идеята да снимам книгите си, а и почти всички, чиито блогове чета, имаха профил и качваха снимки. Благодарение на него научавам всичко за българския пазар за книги - коя книга излиза, от кое издателство, кога, на каква цена. Доста хора споделят какво четат в момента и дали им харесва. Самата аз много пъти съм си избирала книги за четене от Instagram. Пример за това е "Нощният цирк" от Ерин Моргънстърн, която се превърна в една от най-любимите ми книги. И безспорно едно от най-добрите предимства на социалната мрежа е това, че има страхотни хора, които веднага те приветстват и винаги ти помагат, когато имаш нужда от помощ.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар