December TOP 5 Силни персонажи


Във всяка една творба има герои, които изпъкват. Без значение дали заради своите добри, или лоши черти. Тази седмица ще наблегна именно на тези персонажи, като днес ще споделя героите с храбри постъпки. 

5. Евелин Хюго от „Скандалният живот на Евелин Хюго“
Действието се развива през петдесетте години на миналия век. Днес е сравнително по-лесно жена да пробие в киното, но за онова време не е било. Дори и жените да са имали талант е трябвало да се борят по един или друг начин, за да ги забележат и да им дадът добра роля във филм. Евелин Хюго е такави личност, която трудно се отказва и в някои ситуации е прекрачвала границата на разумното, за да постигне целта си. Евелин е сложна за разбиране, но животът ѝ я е накарал да взима трудни решения. Но от началото на своята кариера до последния ѝ дъх, тя се бори за това, което желае, и нито за миг не ѝ хрумва да се откаже.
Ревю на книгата - тук

4. Ади Лару от „Невидимият живот на Ади Лару“
Имам смесено мнение за книгата като цяло, но няма как да не се възхитя на Ади. Ако не се лъжа Ади е на седемнадесет или двадесет годишна възраст в началото на „Невидимият живот на Ади Лару“. С две думи прекалено млада, за да преживее всички трудности, които животът ѝ поднася. В началото ѝ е тежко - всеки неин познат не я помни, и по някакъв начин е нужно да се справи с новата реалност. И тя го прави. Да, има много самотни моменти, в които Ади се пита дали сделката с дявола си заслужава, но от друга страна ги има и онези щастливи моменти, в които науча или вижда нещо ново или пък се запознава със стотици различни личности, от които може да се поучи. 
Ревю на книгата - тук.

3. Неста от „Двор от сребърни пламъци“
Друга творба, която хем харесвам, хем не. Неста също е сложен персонаж и въпреки че разбирам постъпките ѝ, не я защитавам по никакъв начин. Отношението ѝ спрямо приятелите и семейството ѝ е обидно и то при условие че Фейра искаше да помогне на сестра си. Неста обаче предпочетете да се впусне в бурния начин на живот и да не мисли за нищо друго, освен за себе си. И няма нищо лошо в последното, но не и когато нараняваш близките си, на които им пука за теб. Всеки греши и понякога силата се намира именно в осъзнаването на грешките и опита да ги поправи. И Неста намери тази сила.
Ревю на книгата - тук

2. Попи от „От кръв и пепел“
От анотацията на романа несъзнателно си създадох мнение за Попи. Предположих, че ще бъде покорна и сляпо ще изпълнява заповедите на висшестоящите. Мисля, че това е първият път, в който съм сгрешила толкова много за даден герой. Попи се оказа всичко друго, но не и покорно момиче. Булото, което носеше, не ѝ пречеше да си задава въпроси, които имаха неудобни отговори. Още преди Кастийл да се появи тя бе решила да не следва предоопределения за нея път, което е колкото смело, толкова и страшно. Нито веднъж обаче не позволи страха да вкопчи ръце в нея и продължи да се бори срещу враговете си и да се изправя пред изпитания.
Ревю на книгата - тук.

1. Елънд Венчър от „Кладенецът на възнесението“
Елънд Венчър е познат от първата половина на поредицата „Мъглороден“, състояща се за момента от шест книги, като първите три разказват за един период от историята на планетата Скандриал, а останалите - триста години по-късно. Та в „Последната империя“ Елънд е представен като благородник, който обаче вярва, че бедната прислойка в империята може да бъде свободна. Краят на романа води до възкачването на Елънд на престола. И именно в „Кладенецът на възнесението“ се показва истинският му потенциал. Не знае как се управлява страна и то такава, която години наред е тъпкала част от народа. Страхува се, че може да допусне грешки, но благодарение на приятелите си той се изправя пред страховете си и в третата книга той вече е самоуверен император, готов на всичко за поданиците си. 
Ревю на „Мъглороден“ ера 1 - тук

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар