December TOP 5 Най-добри книги


Закъснях с втората тема, но нямах възможност да напиша поста тези дни и предпочетох да изчакам да намеря свободно време, което да посветя на днешната тема. Която е „най-добри книги“. Признавам, че ми бе трудно да определя само пет книги, но това ме накара да се замисля реално кои са книгите, които са ми направили най-силно положително впечатление. Споменавам, че някои от заглавията с „December TOP 5 Очаквани книги за 2021г.“ ще се повтарят.

5. „Верига от злато“ от Касандра Клеър
Бях чела някъде, че с всяка книга Касандра Клеър става по-добра като писател и няма как да не се съглася с твърдението. В творбите ѝ има повече от един главен персонаж, като всички са добре развити и техните недостатъци печелят симпатията на читателя. Така че няма нищо учудващо, че „Верига от злато“ си печели място в тази класация и вече очаквам с нетърпение нейното продължение, за да разбера какво точно ще стане с Джеймс и Корделия, с Люси и Джеси и техните проблеми. 
Ревю на книгата - тук

4. „Финал“ от Стефани Гарбър
Въпреки че „Легендата“ ми хареса с една идея повече от „Финал“, смятам, че последната книга от трилогията е добър край за Скарлет, Донатела и Легендата. В нея се разкриват всички тайни, появили се още от „Каравал“ и се обяснява защо преди всички тези години майката на Скарлет и Тела е изчезнала. Разбира се, магията е неизменна част от приключението на героите, които трябва да се изправят очи в очи както с лошите орисии, така и с личните си проблеми. 
Ревю на книгата - тук

3. „Кръвовещ“ от Сюзан Денърд
Както споделих в „December TOP 5 Очаквани книги за 2021г.“, доста време чаках издаването на „Кръвовещ“ и чакането си заслужаваше. В книгата има разнообразие от главни и второстепенни персонажи, битки, интриги и тайни. Трудно е действието да бъде разказано от четири-пет гледни точки. Сюзан Денърд обаче се е справила със задачата, като единственият минус е бавното разкритие на споменатите тайни, но пък на фона на всичко останало, мога да го преглътна.
Ревю на книгата - тук

2. „Червенохалата“ от Цветелина Владимирова
През последните години на българския пазар се появиха доста добри книги от български автори. Затова и гледам да чета поне една-две на година (знам, че е малка бройка, но това е заради факта, че си подбирам авторите и техните книги). Харесвам Цветелина Владимирова като автор и много се развълнувах, когато научих, че ще издава фентъзи творба, чийто свят е напълно измислен. Имах ли високи очаквания за „Червенохалата“? Имах! Оправдаха ли се те? До голяма степен! Въпреки дребните минуси новият роман на Цвети е наистина добър и вярвам, че си заслужи мястото в класацията. 
Ревю на книгата - тук.

1. „Кралство на плът и огън“ от Дженифър Л. Арментраут
Четох много смесени мнения относно „От кръв и пепел“. Гледам да не се влияя от чуждото мнение, но в този случай имах леки колебания дали да продължа с поредицата, макар че „От кръв и пепел“ ми хареса. И се радвам, че се вслушах в себе си, защото се влюбих в „Кралство на плът и огън“. За пореден път потвърдих твърдението, че втората книга в една поредица е най-добрата от всички. Но пък има още цели четири книги, докато разбера дали „Кралство на плът и огън“ ще си ми остане любима.
Ревю на книгата - тук

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар