December TOP 5 Очаквани книги за 2022г.


Вчера публикувах последното ревю за годината, а днес е ред и на последната класация от December TOP 5 за 2021г. Забавлявах се доста, докато подбирах романите, авторите и героите, и по този начин успях да си припомня повечето книги, прочетени от януари до декември месец. И днес по традиция ще ви представя петте творби, които нямам търпение да се появат на българския пазар през 2022г.

5. „Дом на небе и дъх“ от Сара Дж. Маас
„Дом от пръст и кръв“ има задоволителен край - разкрива се кой е убиецът на Даника и глудницата, а Брайс и Хънт решават да приемат и послушат чувствата си един към друг. Но пък тепърва трябва да се изправят пред Астерите, чиято власт бавно им се изплъзва. Да не говорим, че пред света се разкри, че Брайс е дете на Краля на елфите и предполагам, че ще се наложи да се оправят и с тази новоразкрита информация. И вярвам, че Сара Дж. Маас е замислила нови елементи на изненада и неочаквани обрати. Стискаме палци „Егмонт“ по-бързо да я изададе.

4. „Рушители на селенията“ от Виктория Айвярд
Не съм голяма почитателка на поредицата „Алена кралица“. Първата книга бе страхотна, втората - ужасна, третата - добра, а до четвъртата така и не стигнах. Това обаче не означава, че няма да прочета друга нейна поредица. А „Рушители на селенията“ звучи интригуващо. С две думи главната героиня открива, че е последната от древен род и че тя трябва да спаси света. А компанията, с която ще го направи, е доста разнообразна. Имаме безсмъртен човек, асасин, ловец на глави, фалшификатор, древна магьосница и оръженосец. Издателство „Сиела“ обяви, че ще издаде този роман. 

3. „Беладона“ от Адалин Грейс
Адалин Грейс е един от новите автори, с които се запознах през тази година. Дебютният ѝ роман „Всички звезди и зъби“ ми хареса и заради това с интерес ще прочета и други нейни творби. В края на август 2022г. ще излезе „Беладона“ и аз вече съм я добавила в списъка си за четене. Анотацията и първата глава от романа, която е пусната в интернет за четене, разказват за момиче, което по чудо оцелява в една нощ, докато всички останали хора, включително и родителите ѝ, умират в балната зала. Години по-късно тя пристига при новите си настойници, за да открие, че духът на покойната съпруга на наставника ѝ броди из имението, а дъщеря ѝ е болна от същата болест, погубила и нея. И за да научи истината за трагедията, тя трябва да се съюзи със Смъртта.

2. „Войната на двете кралици“ от Дженифър Л. Арментраут
Мисля, че тук няма какво да казвам. Вече много пъти в класациите казах, че „От кръв и пепел“ се е пръвърнала в любима моя поредица. В „Корона от позлатени кости“ картите се свалиха на масата и Попи и Кастийл научиха истината за кралица Илеана. А след откритията за това кой е бащата и предшествениците на Попи, а и самият финал, нямам търпение за април, когато „Егмонт“ ще я издаде. И тук ще включа друг роман на авторката - „A Shadow in the Ember“, който е част от нова поредица, но разказваща за герои от „От кръв и пепел“ и това са богът Никтос и негова съпруга. На българския пазар трябва да излезе още другия месец.

1. „Witchshadow“ от Сюдан Денърд
„Вещерия“ бе от поредиците, които смятах, че няма да се доиздадат на български. Това мислене бе породено от дългият период на издаване между втората и третата книга. Но за моя приятна изненада „Кръвовещ“ излезе някъде май месец и след бързия ѝ прочит очаквам четвъртата книга, с която ще се сложи край на поредицата. Опа, сега видях, че ще има и пета книга, така че явно няма да е финална. Много съм сигурна, че „Witchshadow“ ще се превърне в любимата ми книга до момента от „Вещерия“, защото е фокусирана върху Изьолт и нейните дарби. В страницата си във фейсбук и инстаграм „Егмонт“ обяви, че романът ще бъде издаден през април и стискам палци да не сменят датата. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар