December TOP 5 Злодеи


В почти всички, да не кажа във всички, творби от фентъзи жанра главният или главните герои се борят срещу злото. Злодеите могат да бъдат както истински зли, така и хора, които по един или друг начин са станали лоши. Днес ще ви представя петима злодеи, които са ми направили най-голяма впечатление през 2021г. 

5. Командирът от „Красив мрак“
Реално се запознах с Командирът във втората книга от поредицата, но в „Красив мрак“ образът му се затвърди. Благодарение на своя ум, хитрост и съобразителност се възкачва на трона на Венда. Безмилостният му характер е причината народът да се страхува от него и да изпълнява заповедите му без протести. И точно защото вярваше, че е безпогрешен и велик, бе победен.
Ревю на книгата - тук

4. Ели от „Злодей“
В момента дочитам „Злодей“ и въпреки че все още не съм стигнала до финала на творбата, от прочетенето дотук ми стана ясно, че именно Ели е злодеят в историята. Той възприема не-обичайните или н.о. като сенки на техните предишни съществувания. Втълпил си е, че само той може да избави света от тях, защото те нямат право да живеят втори живот. Иронията е, че Ели не е по-различен от жертвите си и че не е героят, за какъвто се смята, а злодеят. 

3. Люк от „Невидимият живот на Ади Лару“
Ситуацията с Люк е каквото и с Тъмнейший. Харесвам го. Персонажът му е многопластов и дори когато смяташ, чи си видял всичките му лица, той те изненадва с ново. Той е вихрушка от емоции. В един момент изпитва задоволство, че е надхитрил Ади, но в следващия може да се разбеснее, че тя не е готова да се предаде и да му даде душата си или пък че е намирала вратичка в сделката им.
Ревю на книгата - тук

2. Принцът на сърцата от „Финал“
Джакс не е точно злодей, но и не е положителен герой в поредицата. Някъде посредата е. Принцът на сърцата има много лица и той сам решава кое кога и на кого да покаже. Малцина са тези, които го познават истински. Определено мога да кажа, че е егоист и още много други неща, но в същото време се различава от останалите орисии, които не знаят, не могат или не искат да чувстват. Без значение от какви мотиви се водеше, Джакс винаги помагаше на Тела и заради това го харесах. Така че очаквам издателство „Бард“ да ме зарадва с новината, че ще издаде „Once Upon a Broken Heart“. 
Ревю на книгата - тук.

1. Каландрия от „Узурпаторките“
Трябва да се възхитя на този образ. Каландрия постигна всичко в живота си съвсем сама и се бори до последно, за да го запази. Става съпруга на краля чрез лъжи и измами, а по-късно управлението ѝ се крепи именно на заблудите, които е плела години наред. Амбициите ѝ са по-големи, отколкото възможносттите ѝ, и в даден момент кроежите ѝ излизат наяве. Не се притеснява да жертва някого в името на целите си, дори и собствената си дъщеря. 
Ревю на книгата ще бъде публикувано съвсем скоро. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар