December TOP 5 Очаквани книги за 2024г.


Време е за последния пост от класацията! С края на годината винаги се вълнувам за предстоящите книги, които ще се издадат. Издателствата ни радват като споделят за някои от заглавията си, които са ни подготвили и аз вече имам списък с романите, които искам да добавя към библиотеката си. Всичките пет книги, за които ви споделям, се очакват да излязат на българския пазар. 

5. „Песен от сребро, пламък като нощ“ от Амели Уен Джао
Може все още да не съм прочела „Шест алени жерава“ и „Дъщерята на лунната богиня“, но това не ми пречи да добавя в списъка ки този роман, вдъхновен от митовете и легендите на древен Китай. „Песен от сребро, пламък като нощ“ ще се издаде от издателство „Лютиче“ и разказва за момичето Лан, което има мистериозен белег на ръката си. Този белег всъщност представлява знак на практикуващите - легендарни магьосници от Последното кралство. Смята се, че магията им е извлечена от демоните, с които общуват. Магия, която е отдавна загубена и която трябва да се крие от елантците.

4. „Богоубиец“ от Хана Канер
Отдавна съм хвърлила око на книгата, която трябва да се издаде от „Сиела“. Този дебют ще ни запознае с Кисен, която след смъртта на семейството ѝ убива богове. Тя искрено се наслаждава на занаята си, докато не среща бога на белите лъжи, когото не може да убие. Пътищата им се пресичат и заедно трябва да отидат до разрушения град Бленраден заради тайна молба от краля. Самата анотация не е достатъчна, за да си направя някакви заключения, но в букстаграм книгата нашумя и определено смятам да ѝ дам шанс.

3. „Булка“ от Али Хейзълууд
Али Хейзълууд решава да експериментира с паранормална романтика и аз съм готова да прочета любовната история между алфа върколак и наследница на вампирски клан. Съюзът им не е продиктуван от любов, а от политика и с цел мир. Убедена съм, че връзката им ще бъде тип enemy to lovers и колкото и да се вълнувам да проследя отношенията им, се надявам авторката да наблегне и на фентъзи света. Да ни бъде представен Съвета на вампирите и тяхната роля, както и вътрешната йерархия на глутницата. 

2. „Божествени съперници“ от Ребека Рос
Още една книга, която завладя букстаграм. А „Orange Books“ миналия месец ни зарадваха, че ще издадат и двете книги от дуологията през 2024. В изградения от Ребека Рос свят боговете се събуждат и започват нова война. Главната героиня Айрис, която е журналистка, иска да получи повишение, за да отиде на фронта и да открие брат си, от когото липсват вести. Писмата, които Айрис праща, ги получава нейния съперник - журналистът Роман. И така двамата започват да изграждат връзка, която нито боговете, нито войната биха разрушили.

1. „Дом на пламъци и сенки“ от Сара Дж. Маас
Всичките препрочетени книги на авторката имаха за цел да ме подготвят за издаването на „Дом на пламъци и сенки“. Нямам търпение да разбера какво ще се случи с Хънт и Рун в Мидгард и Брайс, която се намира далеч от дома и приятелите си. Вярвам, че ще има много силни емоции, докато я чета, и дългоочаквани разкрития. От месеци не съм се вълнувала толкова много за излизането на някой роман и едвам дочаквам края на януари. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар