December TOP 5 Любими герои


Една книга ме впечатлява както със сюжета, така и с героите. И колкото повече интересни книги прочитам, толкова повече любими герои имам. Днешната класация е посветена именно на тях и ще ви представя кои герои обикнах през 2023г.

5. Мараси от „Изгубеният метал“
Мараси е умна, схватлива и смела жена, която иска да се докаже пред околните, че е способна и не трябва да бъде подценявана. С уменията и идеите си спечели място сред констаблите и всеки ден търсеше начин да се докаже пред колегите си. И смятам, че го стори. Малко хора на нейно място биха запазвили хладнокръвие по време на рискованите ситуации и после да ги аналазира със спокойствие. Мараси успя да излезе от сянката на Уакс и да покаже своите качества и по този начин успя да привлече вниманието на една мистериозна фигура, която вярва, че Мараси е подходяща за член на групата ѝ.

4. Лили от „Никога повече“
Лили не е имала хубаво детство. Решава, че няма да позволи на никого да я потъпква и да я кара да изпитва страх. Само че не е така лесно, когато от наблюдател се превърнеш в участник. Лили обаче има кураж и решава да се бори вместо да приеме случващото се. Благодарение на силната си воля и желанието си детето ѝ да не преживее същото като нея, тя прекъсва един порочен цикъл. И само мога да ѝ се възхитя за това ѝ решение, тъй като осъзнах колко трудно е да напуснеш човек, когото обичаш.

3. Джакс от „Имало някога едно разбито сърце“
Като орисия не отговаря пред никого и не се притесня какво мислят за него. Той е създаден, за да убива с целувките си. Той е егоистичен, манипулативен и опасен Принц на сърцата. Може да изглежда като безгрижен и безразсъден, но просто не споделя тревогите си и колко го е наранило отхвърлянето на Донатела. Но има няколко моменти, в които показва своята мила и нежна страна.

2. Пийта от „Игрите на глада“
Не мисля, че има някой, който да не харесва Пийта. Той е добър, състрадателен и може да разговаря с хората, като в същото време ги очарова. Друго, което показва нежната душа на Пийта, е рисуването, което по-късно в Игрите му помогна да остане жив до появата на Катнис. Много пъти ми ставаше тъжно, докато четях как тя го отхвърля не само като любовен интерес, но и като съюзник и приятел.

1. Денерис Таргариен от „Игра на тронове“
Денерис е тиха, наивна и прекалено млада тя е пешка на Визерис. Ставайки халееси обаче, тя увереността ѝ се появява и започва да се държи като владетелка. А в края на романа вече е майка на драконите, която тепърва ще търси законните си права над трона на Седемте кралства. Вярвам, че тя ще превърне Таргариен отново в могъщ и славен Дом. 

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар