December TOP 5 Любими двойки


Весела Коледа! Пожелавам ви здраве, благоденствие и семеен уют. На днешния светъл празник съм ви подготвила класация за пет двойки, които ми направиха най-силно и интересно впечатление. Те са включени от YA фентъзи, любовни и антиутопични книги. 

5. Катнис и Пийта от „Възпламеняване“
Двамата официално не са двойка, но си личи колко държат един на друг. Знаем, че Пийта от доста време изпитва чувства към Катнис и едва по времето на 74-те Игри Катнис започва да му симпатизира. На Катнис ѝ трябва човек като Пийта, който е по-спокоен, мил и внимателен. Човек, който да не подклажда огъня ѝ, а да го уравновесява. За момента Катнис все още не е наясно с чувствата си, но именно те ѝ продиктуват, че трябва да го защитава и да направи всичко по силите си, за да го опази жив от Игрите. 

4. Вайълет и Зейдън от „Четвърто крило“
Физически Вайълет не е идеалната ездачка и няма това хладнокръвие, с което да убива враговете си. Но е умна, хитра и смела. И успява да впечатли Зейдън. Той ѝ помага, защитава я и вярва на думите ѝ без значение дали има доказателства. Остава я да се докаже, да води битките си и да се бори за това, което желае. Бавно изграждат доверието помежду си и без значение от събитията към края на книгата, вярвам, че двамата вече изпитват силни чувства един към друг и всеки би направил каквото е нужно, за да защити другия. 

3. Хайъсинт и Гарет от „Заради неговата целувка“
Хайъсинт е умна, дръзка и пряма. И това, че е най-малката в семейство Бриджъртън и при това момиче, също така означава, че си е извоювала правото мнението ѝ да бъде чуто и зачитано. Гарет пък не е някакъв мекушав, разглезен и безотговорен мъж. Въпреки репутацията, която му се носи, той има добро сърце и ще направи всичко за хората, които истински обича. Докато работят над превода на италиански дневник, двамата се опознават и предложението за брак е плод на разбиране, харесване и любов. 

2. Анастасия и Нейт от „Ледоразбивачка“
Неведнъж съм споменавала, че връзката между тези двама герои е една от най-добрите, за която съм чела. Комуникацията бе най-важна за тях. Не всички разговори бяха приятни и определено не липсваха дразги, но споделяха мненията и съмненията си, за да разберат кой на какво мнение е. Изслушваха се и взимаха общо решение, което бе породено от компромисите, които правеха в името на връзката им. 

1. Елзи и Джак от „Любов на теория“
Всяка от книгите на Ели Хейзълууд е с еднакъв сюжет и припокриващи се характери на героите. Но това не ми попречи да обикна толкова силно Елзи и Джак. Елзи, която има диабет, не иска да притеснява никого с проблемите си и смята, че никой няма да я хареса, ако покаже истинската си същност. И Джак, който се оказва търпелив, мил и забавен мъж, готов на всичко, за да покаже на Елзи, че не е нужно да се преструва на друга, за да бъде обичана.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар